Aniston

Seks læbepomader, der kan redde vinteren

Seks læbepomader, der kan redde vinteren

Man foregriber muligvis den sæson, vi først går imøde om halvanden måneds tid, når man skriver en overskrift, som handler om vinteren.

Men faktum er, at det pludselige skift i vejret, som ramte os for et par uger siden, har betydet, at jeg allerede nu har skruet op for brugen af læbepleje - præcis, som jeg ellers først normalt er nødsaget til, når vi rammer vinterkulden. 

Derfor er det godt at have et par gode læbepomader på lager, hvis den irriterende tørhed pludseligt rammer ens læber.

Jeg har samlet seks varianter, som, jeg synes, virker, og som sørger for, at jeg har bløde læber - også selvom det er bidende koldt derude.

1) Xellence Harmony Nutri Moist Lip Conditioner
Xellence er et forholdsvist nyt dansk hudplejemærke, som for ganske nyligt har udvidet deres sortiment med en såkaldt lip conditioner. 

I den lille krukke gemmer sig en fugtgivende, beroligende og genopbyggende balsam til læberne. 

Der skal da også kun en ganske lille mængde til, førend ens læber er godt gennemfugtede i timevis.

Nutri Moist Lip Conditioner forhandles bl.a. på Xellences egen webshop.

2) Lucas Papaw Ointment 
Papaw eller pawpaw har i årevis været kendt som hele Australiens bud på en vidundersalve til både læber, tør og irriteret hud.

Jeg har naturligvis hevet en ordentlig røvfuld af alskens pawpaw cremer med hjem fra mine ture down under, idet det er meget billigere at købe dernede end herhjemme.

Salven fra Lucas Papaw indeholder bl.a. papaw frugt, som minder om papaya, samt petroleum jelly, som godt nok er en omdiskuteret ingrediens, men som jeg ikke har nogen problemer med at smøre på hverken tørre læber, myggestik eller hudafskrabninger. Det virker nemlig.

Lucas Papaw Ointment kan være svær at finde i Danmark, og den er ofte fire gange så dyr, som i andre lande. Men jeg har spottet den på ebay til ok priser.

3) Classic Carmex Moisturising Lip Balm
Den lille mintfriske krukke er efterhånden en klassiker og en af de bedst sælgende læbepomader verden over. Og det er der en grund til. Carmex leverer nemlig varen!

Og har du sværget til Mentholatums lille krukke i 90'erne, så vil du elske Carmex.

Udover at den lindrer tørre læber, kan den nemlig også bruges under næsen, hvis der er en kedelig snotnæse på vej.

Carmex forhandles bl.a. i Matas.

4) Elizabeth Arden Eight Hour Cream
En anden klassiker er Elizabeth Ardens salve, som ikke bare kan bruges på læberne. Den gør skam også nytte alle andre steder på kroppen, hvor der er behov for fugt og pleje.

Hvis du endnu ikke har forkælet dig selv med Eight Hour Cream og dens karakteristiske duft, som man enten elsker eller hader (I love it!), så hop ud i det. Man er helt afhængig fra det øjeblik, hvor man trykker den første lille klump af den fede, brune salve ud af tuben!

I øvrigt kan jeg bestemt også anbefale Elizabeth Ardens lille Eight Hour stick, som blot er cremen, der er lavet til en klassisk læbepomade.

Elizabeth Arden Eight Hour Cream forhandles bl.a. på Coolshop.

5) Keracnyl Repair Lip Balm
Keracnyl er en nyhed på det danske marked og en lille hudplejeserie, som er målrettet fedtet og uren hud.

Og fordi mange, der har uren hud og akne, har været i medicinsk behandling, hvilket ofte giver meget tørre læber, så har Keracnyl naturligvis også tilføjet en læbepomade til deres sortiment.

Ducray Keracnyl Repair Lip Balm er dog ikke kun anvendelig, hvis man har været i medicinsk behandling mod akne. Den kan også bruges af alle os, som bare har tendens til i perioder at få meget tørre læber.

Den lille tube indeholder nemlig bl.a. ingredienser, som stimulerer hudens naturlige fugtfaktorer, og den er derfor ganske effektiv - medicinsk aknebehandling eller ej.

Ducray Keracnyl Repair Lip Balm forhandles på apoteket.

6) Yves Rocher Lip Balm Macadamia
Er man til budgetvenlige løsninger, og kan man, som jeg, allerbedst lide en helt klassisk læbepomade som stick, hvor man ikke konstant skal stikke sine beskidte fingre ned i en krukke, så er Yves Rochers nye Lip Balm Macadamia bestemt et kig værd!

I serien findes tre lip balms med nærende macadamiaolie fra Guatemala, hvor Yves Rocher lige nu investerer alt overskuddet fra salget i lokale projekter, som tilgodeser både miljø og mennesker. 

Lip Balm Macadamia er således det bæredygtige valg og en god (og ikke mindst billig!) vej til bløde læber.

Yves Rocher Lip Balm Macadamia findes i tre varianter og forhandles på Yves Rochers webshop. 


Søger du i øvrigt efter seks gode håndcremer til vinteren, så finder du seks af mine favoritter lige her.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce