Aniston

Ren rar hudplejerutine

Ren rar hudplejerutine

De seneste par uger har jeg tilbragt i selskab med nogle produkter fra et mærke, som jeg ellers aldrig har haft noget specielt forhold til tidligere.

Bevares! Jeg har da kendt brandet af navn, og jeg har også hørt mange positive tilkendegivelser af det. Men jeg har aldrig tidligere lige haft mulighed for at prøve produkterne.

I forbindelse med, at Aveda har lanceret deres nye Tulasara hudplejesystem, har jeg dog kastet mig ud i at teste de hudplejeprodukter, som lige så meget er et ritual, som de er hudpleje. Og nu er jeg overbevist om, at det langt fra er sidste gang, jeg skal nyde Avedas produkter hjemme på min badeværelseshylde!

Kort fortalt, så er Aveda et hudplejemærke, som blev skabt, da der kun lige var tænkt på mig (jeg var efter sigende et uheld, så måske var der ikke tænkt så meget på mig lige på det tidspunkt ...?) Aveda blev nemlig grundlagt i USA i 1978. 

Siden har Aveda stået for en lang række plantebaserede hud-, hår- og kropsplejeprodukter til både professionelt og privat brug, som alle kombinerer principperne bag moderne videnskab med ayurveda - en meget gammel lægekunst fra Indien. Deraf også navnet Aveda ... Ayurveda ... get it?

Seneste skud på Avedas ansigtspleje-stamme er Tulasara serien. Tulasara betyder på sanskrit at bevæge sig mod balance, og hudplejeserien fra Aveda er da også fremstillet med det formål at fremskynde hudens naturlige evne til at genoprette sig selv.

Det hele starter hver morgen med en tørbørstning med Aveda Tulasara Radiant Awakening Ritual. 

Tørbørstning af ansigtet er en gammel ayurvedisk tradition, som er kendt for at fremme hudfornyelse samt eksfoliere huden blidt. Desuden renser tørbørstning for toksiner og andre urenheder, og med blot få dages tørbørstning hver morgen fremstår huden også meget finere og med meget mere glød.

Efter tørbørstning med Tulasara Radiant Facial Dry Brush i ét minut på både bryst, hals og i ansigtet (se, hvordan det gøres mere præcist her), masseres Tulasara Radiant Oleation Oil ind efter samme opskrift: Et minut på bryst, hals og i hele ansigtet. På denne måde stimuleres cirkulationen i ansigtet, og huden næres. 

Herefter vaskes olien af (med mindre man har MEGET tør hud og kan lade den sidde uden at fedte til) i badet med almindelig ansigtsrens.

Efter blot få dage med sættet fra Aveda oplevede jeg, at min hud havde meget mere liv og glød, og jeg slår mig selv i hovedet de morgener, hvor jeg er så træt, at jeg først kommer i tanker om min tørbørstning, når jeg allerede står under bruseren, for det er muligvis den rareste morgenrutine, jeg nogensinde har haft til min hud!

Efter badet er det tid til forkælelse med Aveda Tulasara concentrates, som er et tredelt system, der kan bruges hver for sig eller sammen.

Tulasara Calm Concentrate er den første, som bruges i ansigtet og på halsen om morgenen og aftenen, og også den første, som man anbefales at gå i gang med, hvis man vil begynde at bruge de små concentrates sammen. 

Calm Concentrate beroliger huden og gør den, over tid, mere spændstig. Alge ekstrakt reducerer rødme og irritation, og granatæble ekstrakt beroliger ved hjælp af antioxidanter. De 30 ml Calm Concentrate indeholder i øvrigt mere end 100.000 stamceller fra hindbær, som har genoprettende egenskaber. 

Tulasara Calm Concentrate er pt. min absolutte yndlingsduft om morgenen, og forleden da mit ansigt næsten hang i laser efter en ansigtsbehandling med frugtsyre og diamantslibning, var Calm Concentrate det eneste, der kunne berolige min hud.

Tænker du altså, at du blot vil investere i én af de små Concentrates, så lad det være Tulasara Calm Concentrate.

Når du har brugt Calm Concentrate alene morgen og aften i en uges tid eller to og har vænnet huden til denne, er det tid til næste lag: Tulasara Bright Concentrate.

Bright Concentrate giver liv til kedelig og grå hud og reducerer i øvrigt evt. pigmentpletter. Den er tykkere i konsistensen end Bright Concentrate, så den lægger sig naturligt oven på denne, hvis de bruges i lag. 

Med tiden gør Bright Concentrate huden mere ensartet ved hjælp af ingredienser som lakridsrod og melasse ekstrakt.

Er man derudover så velsignet, at livet har sat yderligere spor på huden i form af rynker eller fine linjer, kan man også gribe til den tredje og sidste Aveda Concentrate: Tulasara Firm Concentrate.

Den bruges som det tredje produkt, hvis produkterne bruges oven på hinanden, fordi den er tykkest i konsistens og faktisk også mest drøj i brug.

Mens Calm er det første skridt på det afrensede ansigt, og Bright er det næste, så er Firm Concentrate det sidste skridt, inden dag- og natcreme påføres. 

Firm Concentrate løfter og opstrammer huden og giver den et mere strålende og sundt udseende ved hjælp af bio-fermenterede proteinpeptider.

De forskellige Tulasara Concentrates kan naturligvis bruges hver for sig, men de fleste hudtyper vil sikkert have godt af at blive udsat for alle tre. Min hud har i hvert tilfælde nydt godt af de seneste ugers test efter ovenstående opskrift.

Herudover bliver jeg helt salig over den måde, som Aveda Tulasara Concentrates dufter. Det er ren naturlig velvære lige der hjemme på det kedelige københavnerbadeværelse!

I øvrigt fordeler jeg 1-2 pump af hvert Concentrate på både hals og i ansigtet. Produkterne er generelt ret drøje i brug, så jeg vil skyde på, at de 30 ml i hver lille glasflaske vil kunne række i cirka halvanden måneds tid, hvis man vælger at bruge dem både morgen og aften. Dernæst vil man, ret sikkert, begive sig ned for at købe en ny ration, da Aveda Tulasara er ret afhængighedsskabende!


Aveda forhandles jo desværre ikke på ethvert gadehjørne. Til gengæld kan nærmeste forhandler oplyses på telefon: 33 25 59 00.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce