Aniston

Den beskidte sandhed og endnu en grund til at huske afrensningen

Både hænder og fødder skal muligvis tages i brug, hvis man skal tælle alle de gange, jeg egentligt har prædiket, at det der med at rengøre makeuppensler og at huske at fjerne makeuppen og rense huden godt af er utroligt vigtigt for din hud.

Ja ja, vi er alle trætte om aftenen, når vi endelig står derude på badeværelset med slappe øjenlåg og tandbørsten hængende i mundvigen. Men de par minutter, det tager at fjerne alt makeuppen og rense huden grundigt, er bare så så godt givet ud.

Ikke nok med at du fjerner dagens makeup, du fjerner også dagens bakterier.

Og apropos sidstnævnte. Forleden fik jeg data tilsendt fra en lille undersøgelse, som NIVEA har lavet. En undersøgelse, som i høj grad sætter en tyk og fed streg under, hvorfor det er så vigtigt lige at nappe den micellar eller makeupfjerner og en vatrondel, inden vi hopper til køjs.

Ifølge NIVEA viser flere undersøgelser, at kun 40 pct. af de danske kvinder afrenser deres hud regelmæssigt, hvilket jo må siges at være vanvittigt få! 

NIVEA satte sig derfor for at undersøge, hvad der egentligt gemmer sig på huden efter sådan en dag med transport, job, børn, indkøb, sport og øvrig hverdag. De fandt derfor fire forskellige kvinder, en sygeplejerske, en kontorassistent, en fitnessinstruktør og en mor på barsel, som de lavede podninger i ansigtet på efter en typisk arbejdsdag.

Der blev taget prøver på kinderne, næsen, hagen og i panden samt T-zonen, som viste, at næsen og kinderne et ansigtets mest beskidte områder. Altså de steder, som de fleste af os rør flest gange i løbet af en ganske almindelig dag - med hænderne, med mobiltelefonen, når vi lægger makeup, eller når vi bare lige skal læse den der email på computeren og hviler kinden på den fedtede hånd.

Næsen og kinderne er også de områder, som har de største oliekirtler og porer, og som dermed giver rigtig gode betingelser for bakterier, som vil gemme sig og vokse sig store og (u-)lækre.

Bakterierne, der blev fundet i studiet, kommer ikke kun fra sved, talg, UV-filtre, forurening, snavs, sod, støv og alt det andet, der kommer helt naturligt på vores hud hver dag. Det var også bakterier fra alt det, vi er i berøring med i løbet af dagen: Andre mennesker, tastaturer, mobiltelefoner, briller, tørklæder og meget andet.

Og de ender bl.a. i ansigtet via de 126 gange, vi gennemsnitligt rører os selv i ansigtet på en helt almindelig arbejdsdag.

Med andre ord er det altså ikke kun lidt foundation og øjenskygge, vi vasker af vores ansigt, når vi fører en vatrondel henover ansigtet i de sene aftentimer. Det er også bakterier fra, da du eksempelvis havde din smartphone med på toilettet, fordi det lige var enormt vigtigt at tjekke den der ruteplan, ikk'!

Ansigtsrens er naturligvis også vigtigt, fordi huden bedre kan ånde uden alle makeupresterne, snavsen og bakterierne, og du på den måde får mere ud af dine dyrtkøbte hudplejeprodukter, som bedre kan trænge ind og give fugt, der hvor de skal - og dermed give huden mulighed for at beskytte sig selv bedre mod bl.a. snavs og bakterier ...

Så ... Husk at afrense huden grundigt hver aften, der findes et væld af forskellige produkter til formålet. Husk også at vaske dine makeuppensler cirka en gang om ugen året rundt. Du kan bl.a. læse mere her. Og så husk desuden lige at spritte eksempelvis din smartphone af i ny og næ ... Specielt, hvis du er typen, der tager den med på toilettet ;-)

ANNONCE
Den beskidte sandhed og endnu en grund til at huske afrensningen
Del

Seneste nyt

Annonce