Aniston

Man bliver lidt afhængig af solopgang og fuglefløjt

I flere år end jeg næsten kan huske, er jeg hver morgen vågnet med fuglefløjt og en dejlig lys solopgang. Ikke fordi jeg til dagligt bor på en idyllisk ø med konstant skyfri himmel og tropiske fugle. Nej, jeg bor skam midt i byen, men jeg er bare den heldige ejer af en Wake-Up Light og har været det i adskillige år.

Det er faktisk helt afhængighedsskabende at vågne til blidt lys, der roligt bliver stærkere, og som ender med fugle, der fløjter løs, når man så småt skal til at slå øjnene op. Derfor vil jeg heller aldrig igen kunne affinde mig med at vågne til den stressende lyd af en klokradio eller bimlen fra en telefon på natbordet.

Min Wake-Up Light er en ældre sag. Faktisk tror jeg, det er den første model, som Philips i sin tid lancerede. Men den har fungeret upåklageligt i alle årene. Da Philips dog spurgte, om jeg ikke ville teste den nye model af Wake-Up Light, blev jeg nysgerrig, om det kunne blive endnu bedre, rarere og mildere, end det har været i alle årene med den gamle model. Derfor sagde jeg fluks ja tak!

Først og fremmest er der sket en hel del designmæssigt fra den gamle Wake-Up Light til den nye. Designet er ganske enkelt blevet pænere, mere organisk og mere pladsbesparende. 

Selvom lampen dog er en smule mindre, giver den stort set samme mængde lys. Dog kan den ikke længere helt lyse soveværelset op, som den gamle lampe kunne. Men forskellen er ikke en, man ellers bemærker.

Lampen er i øvrigt mindst lige så nem og intuitiv at betjene, som den tidligere model var. Faktisk behøver man ikke at skele til manualen, når man skal stille uret eller sætte alarmen. Det kunne nemlig næsten ikke være mere lige til.

Nu har alarmen jo ikke været sat så frygteligt ofte til her i juleferien. Vi har ganske enkelt sovet, til Lillemanden har ment, at vi skulle op.

Men de dage, hvor vi er blevet vækket af solopgang og fuglefløjt har været præcis lige så rare og velgørende, som de plejer at være. Selve idéen med lampen er nemlig, heldigvis, ikke lavet om: Lampen begynder i det små at lyse op en halv time inden, man har stillet uret til, og skruer så langsomt op for det skånsomme lys. Når klokken så rammer det tidspunkt, hvor man skal op, begynder fuglene at fløjte - og hvis man bliver liggende lidt for længe, synger fuglene bare lidt højere ;-)

Jeg er stadig vild med Wake-Up Light, og jeg nyder, at jeg kan vågne skånsomt vha. lys - specielt her om vinteren, hvor man jo ikke ser den rigtige sol særligt meget, og man derfor har brug for så meget lys og lysterapi, som man kan rage til sig. Den nye model er i øvrigt mindst lige så god som den gamle. Den er bare meget pænere og fylder en del mindre. 

Wake-Up Light fra Philips forhandles bl.a. på Philips' egen webshop.

 

Wake-Up Light er stillet til rådighed til test af Philips.

ANNONCE
Man bliver lidt afhængig af solopgang og fuglefløjt
Del

Seneste nyt

Annonce