Aniston

Fem favoritter til underholdning i efterårsferien

Vi har afprøvet og linet op med fem gode til efterårsferiehygge.

Nu har undertegnede lige været ude at rejse. Så i efterårsferien er det farens tur.

Det stiller lidt krav til logistikken kun at være en forælder hjemme, når nu man er vant til at være to, og det stiller krav til underholdningen undervejs. 

Lillemanden og jeg glæder os til at være alene hjemme. Vi er allerede begyndt at lægge planer og varme op og finde ting frem, som vi skal nyde, når nu vi bare er os to og har tid til at nyde hinandens selskab samt en bunke underholdning, som vi vil se frem til.

En håndfuld af de ting, vi har set, og som vi har læst, og som vi, ikke mindst, kan anbefale at kaste sig over i efterårsferien, har vi desuden samlet her, hvis nu I mangler en god serie, en fed film, en god bog, lidt lærerig læsning samt et tip til, hvordan man bliver klogere på nærvær og mindfulness i hverdagen.

Star Wars Rebels sæson 1 på dvd
Lillemanden er, ligesom så mange andre børn og fædre (og nogle mødre) tosset med Star Wars. Han har derfor også slugt den nye Star Wars Rebels serie, hvoraf første sæson netop er udkommet på dvd her i september.

Jeg tror, serien har kørt de første fem til syv gange allerede, men han er slet ikke færdig med at nyde den spændende historie om stjernekrigens helte og de modige oprørere, som kæmper mod Imperiet. Det er virkelig god underholdning, lover Lillemanden - også ekstramaterialet, som bl.a. byder på et kig på Star Wars Rebels sæson 2.

"Star Wars Rebels sæson 1" er netop udgivet på dvd af Disney. 

Avengers Age of Ultron på Blu-ray
Mens nogle kan se Star Wars Rebels om og om igen, kan andre se Avengers.

Selvom jeg allerede har set Avengers Age of Ultron i biografen og på Blu-ray, så vil jeg helt sikkert snige mig til at gense filmen en tredje (og evt. fjerde gang) i løbet af efterårsferien.

Avengers Age of Ultron er endnu et brag af en Marvel-film. Dem vælter det frem med for tiden, men som den flok inkarnerede Marvel-fans vi er her i familien, så gør det os slet slet ikke noget.

Age of Ultron, der endnu engang samler Tony Stark aka. Iron Man, Captain America, Thor, The Hulk, Black Widow, Hawkeye og Nick Fury, vinder helt klart på sit persongalleri, på spænding, action og på al den humor, som filmen er spækket med. Derudover har Marvel-karakterer bare vildt meget attitude, hvilket også i høj grad kommer ud gennem tv-skærmen i denne nye Avengers-film, som for nyligt er udkommet på dvd og Blu-ray.

"Avengers Age of Ultron" er netop udgivet på dvd og Blu-ray af Disney.

Trange tider i Hope River af Patricia Harman
Patricia Harmans bog om sygeplejersken Becky Myers, som i 1934 vender tilbage til byen Hope River sammen med den tavse og måske sindssyge Dr. Blum, var egentlig ikke en bog, som jeg ellers ville hive ned fra hylden. For det første har den et socialrealistisk islæt, og for det andet er det ikke just en solskinsfortælling. 

Men efter at have læst Trange tider i Hope River, er jeg faktisk meget glad for, at jeg gjorde det. Ikke fordi det ligefrem er en bog, man bliver i godt humør af at læse, men fordi man heller ikke bliver i dårligt humør. 

Trange tider i Hope River er en skildring om livet under Depressionen. Men den er også en skildring om venskab, kærlighed, håb og, ikke mindst, om, at det hele nok skal gå, selvom livet nogle gange kan se hårdt og uoverskueligt ud. Verden åbner nye muligheder for os så længe, der er håb.

"Trange tider i Hope River" er skrevet af Patricia Harman og udgivet af Cicero.

Superbarn af Maria Beadle og Anni Kirk
I den noget anden boldgade rent litteraturmæssigt ligger Superbarn - Styrk dit barns syn, selvværd og sanser. Det er en af den slags bøger, som man griber med en vis skepsis, fordi man tænker: Hvad har mit barns syn med mit barns selvværd at gøre? En hel del, viser det sig.

Maria Beadle og Anni Kirk tager i deres bog udgangspunkt i, at vi med fokus på krop og sanser kan styrke vores børns selvværd og træne os frem til, hvordan vores børn får en bedre, nemmere og sjovere hverdag, hvis de på den ene eller anden måde er udfordrede på sanserne eller selvtilliden.

Det er virkelig interessant læsning, og man får en lang række tips og fif med sig fra bogen, som er super nemme at teste af i hverdagen - også uden, at der går andet end leg i den på stuegulvet eller i gården. 

Bogen henvender sig til forældre med børn fra 0 år til 12 år. Og i de år sker der virkelig meget med vores børns sanser og evner, som det kan være rart at få forståelse for, fordi det faktisk kan give os en dybere forståelse for, hvorfor vores børn gør, som de gør, eller tænker, som de gør. 

Virkelig interessant læsning, som godt kan anbefales til en efterårsaften i sofaen!

"Superbarn - Stryk dit barns syn, selvværd og sanser" er skrevet af Maria Beadle og Anni Kirk og er udgivet af Gads Forlag.

24 pusterum - Nærvær og mindfulness i hverdagen
Til sidst vil jeg lige tippe om en lille bitte bog, som faktisk først udkommer om nogle dage, og som jeg slet ikke selv har fået åbnet endnu.

Den hedder 24 pusterum - Nærvær og mindfulness i hverdagen og lyder som en bog, der er som sendt fra himlen, for langt de fleste af os travle mennesker.

Jeg har i hvert fald tænkt mig at lave en kop kaffe, tage et par chokolader frem, smække stængerne op i sofaen og sætte mig med de 24 pusterum i løbet af en aften her i næste uge. Mit nærvær kan nemlig kun blive bedre - og mit stressniveau ligeså.

"24 pusterum - Nærvær og mindfulness i hverdagen" er skrevet af Mette Kopp og udgives den 8. oktober af Pretty Ink.

Og nå ja ... Så kan det også være, vi finder kastanjer nok til, at vi kan lave et par kastanjedyr og hygge os med det.

ANNONCE
Fem favoritter til underholdning i efterårsferien
Del

Seneste nyt

Annonce