Aniston

Solbeskyttelse til håret

De fleste indlæg om solbeskyttelse handler om beskyttelse af huden.

Det giver rigtigt god mening, fordi vi skal beskytte vores hud mod solens stråler af flere forskellige årsager: For at vi ikke bliver forbrændte, for at vores hud ikke ældes mere end allerhøjst nødvendigt, for at vi ikke får pigmentpletter, og, naturligvis, for at vi ikke i så høj grad risikerer at få hudcancer.

Nu hvor vinterferien, som i høj grad må siges at være højsæson for at forkæle sig selv med en tur til sydens sol, snart står for døren, ville jeg dog alligevel lige flytte fokus til noget andet: Nemlig solbeskyttelse af håret.

Det er en kategori, som jeg vist godt, helt uden at have set tal på dette, kan sige sælger noget mindre end solbeskyttelse til huden.

Ikke desto mindre er der en del fordele ved også at tænke i solbeskyttelse til håret, når man står og skal købe nødvendigheder ind til ferien.

Her er tre af dem:

Derfor er solbeskyttelse til håret en god idé

1) Har du farvet hår, ved du sikkert godt, at solen kan slide enormt meget på den farve, som du sikkert har spenderet noget nær en kvart månedsløn på. Solen vil nemlig blege håret, og hår, der er farvet, reagerer endnu mere på solens stråler end ubehandlet hår. Dog vil solens stråler også blege det naturlige hår. Afbleget hår kan man desuden risikere får en helt anden tone end den tiltænkte, hvis det helt ubeskyttet udsættes for sol. 

2) Som om det ikke var nok, at man får ødelagt sin hårfarve (naturlig eller ej), så vil solen også hurtigt udtørre håret og få det til at se mere slidt ud.

3) Og præcis, som det gælder huden, så vil meget sol i håret også på længere sigt gøre, at håret udtørres og ældes, og man kan risikere, at håret bliver tyndt og slidt flere år før tid.


Ligesom med solcreme findes der utroligt mange solprodukter til håret, og man kan naturligvis ikke slæbe et helt arsenal med på ferie. Men heldigvis findes mange af solbeskyttelsesprodukterne til håret også i rejsevenlige størrelser, som kan klemmes ned i siden på enhver toilettaske. 

Der findes bl.a. en del sprays, der kan beskytte håret mod solens skadelige stråler, og som samtidigt ikke tynger håret. 

Typisk skal en spray, som indeholder UV-beskyttelse, lige som en solcreme, sprayes i håret 20-30 minutter, inden man går ud i solen, hvis den skal virke optimalt.

Jeg kan bl.a. anbefale Wella System Professional Sun Uv Spray. Den er nem at fordele i håret som spray, og den fedter eller tynger slet ikke.

Desuden kan det være en rigtigt god idé at huske at medbringe balsam på ferien, fordi balsam lukker hårets skællag, så håret er mindre modtageligt over for solens udtørrende stråler.


Hårsolbekyttelsesprodukterne på billedet er fra Wella, der har en del at byde på inden for genren. Eksempelvis den omtalte spray ovenfor, men bl.a. også en shampoo, som er særligt designet til at fugte håret ekstra i forbindelse med ophold i solen. 

ANNONCE
Solbeskyttelse til håret
Del

Seneste nyt

Annonce