Aniston

Politikens nye rejsebøger: Med familien i Rom, Paris, Barcelona og London

Guides til rejser med børn.

Vi skal til Paris til sommer. Det har længe været Lillemandens store ønske at se Eiffeltårnet, så nu får han en tur til Paris i fødselsdagsgave.

Netop Paris er faktisk ikke en by, jeg har besøgt så vanvittigt ofte. Der var det der møde i Paris for et par år siden, hvor jeg tilbragte en enkelt dag i byen, og så besøgte min mand og jeg byen, da vi var nyforelskede, og det regnede konstant i fire dage, så vi gemte os mest under en paraply eller på et museum. 

Men nu satser vi på godt vejr og på at få set Paris. Denne gang med barn. Det glæder vi os rigtig meget til, og det samme gør Lillemanden, som af en eller anden årsag er blevet lidt frankofil. 

Som opvarmning til turen har vi kastet os frådende over Politikens nye rejsebog "Med familien i Paris".

Ja, endelig er der kommet en række rejseguides til (foreløbigt) en række europæiske storbyer, og vi har allerede pløjet os igennem Paris-versionen, som er en virkelig overskuelig guide med fokus på Paris i børnefamiliehøjde.

Tidligere har vi ellers, når vi har været på rejse med vores mini globetrotter, støttet os lidt til Lonely Planets' få sider, der er henvendt til børn og børnefamilier, eller vi har ganske enkelt travet byer og områder rundt for at finde en fed legeplads, en restaurant med plads til børn eller de aktiviteter, som lige har været noget, vi alle gad.

Det ser det ud til, at vi slipper for, når turen går til Paris, for "Med familien i Paris" indeholder faktisk alt det, som et børnefamiliehjerte kan begære. 

Egentlig er det ikke, fordi byguiden er så udførlig. Men den er delt op i områder med overskuelige kort for hvert område. Kortet kan slås op, og på siderne sammen med områderne og kortene står en række små informationer om det enkelte område. Meget overskueligt og ligetil. 

"Med familien i Paris" indeholder naturligvis også fakta om Paris (indbyggertal, antallet af duer i byen etc.), metrokort og meget andet, som kan være rart at have ved hånden. Bag i bogen er desuden et lille opgavehæfte, som er lige til at hive ud og stikke i hånden på en evt. lille utålmodig sjæl. 

Alt i alt en super fin og yderst brugbar guide med fokus på det at rejse med børn og på hele familiens præmisser. 

I den helt nye serie findes også "Med familien i Rom", "Med familien i Barcelona" og "Med familien i London", som jeg glæder mig til at kaste mig over, når vi næste gang skal på Tour d'Europe, og det skal vi da forhåbentlig snart.


"Med familien i Rom, Barcelona, London og Paris" er udgivet af Politikens Rejsebøger og er i handlen nu.

ANNONCE
Politikens nye rejsebøger: Med familien i Rom, Paris, Barcelona og London
Del

Seneste nyt

Annonce