Aniston

En rejse i bæredygtighed #2

Noget om mål og fremtiden.

En rejse i bæredygtighed #2

Knorr aftager intet mindre end syv procent af verdens tomater. Og dyrkes de tomater (og de anvendte grøntsager i øvrigt) ikke med hensyn til miljøet, så kan Knorr være med til at påvirke miljøet på en ganske negativ facon. Fødevaregiganten er derfor nødt til at tage ansvar. Og det gør de så! 

I forbindelse med mit besøg i Spanien sammen med Knorr, fik jeg et rigtig fint indblik i Knorrs planer og mål, når det gælder hensynet til miljøet.

Den slags kommer dog ikke fra den ene dag til den anden. Knorr får jo deres grøntsager fra forskellige leverandører rundt omkring i verden, og det er disse, som skal leve op til de mål for bæredygtigt landbrug, som Knorr nu har stillet op.

Blandt leverandørerne er familieejede spanske Transa, som leverer de tomater, som du bliver udsat for, når du eksempelvis køber Knorrs supper og lasagne. Her arbejder man netop nu intenst på at leve op til de mål, som Knorr har opsat. Men i Spanien er man ikke altid så bevidst om miljøet, som vi er i lille Danmark, og det giver nogle udfordringer, som Transa dog på alle måder har taget op.

Sammen arbejder Knorr og Transa derfor nu på at nå de bæredygtige mål, som Knorr vil og skal indfri.

I 2015 skal 13 af de vigtigste grøntsager og krydderurter (tomater, løg, kartofler, bønner, græskar, gulerødder, ærter, porrer, selleri, champignon, basilikum, purløg og persille) i Knorrs produkter eksempelvis udelukkende komme fra 100 pct. bæredygtig dyrkning.

Allerede i 2020 skal alle de grøntsager og urter, som Knorr anvender i deres produkter, komme fra bæredygtige landbrug. 

Og det er ambitiøst!

Det betyder nemlig, at Knorrs leverandører skal reducere brugen af gødning, bruge drypvanding ved rødderne i stedet for bare at pøse vand på markerne, og at afstanden mellem markerne og forarbejdningsanlæggene maksimalt skal være 150 km. Og som du nok kan forestille dig, så er det en både dyr og vanskelig proces, idet man eksempelvis ikke bare kan flytte en kæmpe mark eller en tomatforarbejdningsfabrik, så de to ligger tættere på hinanden. 

Anyways, det er en interessant mission og et interessant arbejde, der ligger bag, og jeg glæder mig til at fortælle mere om det hele snarest.

Vil du vide mere om Knorrs bæredygtighedsmål, så kan du klikke dig ind på Knorrs hjemmeside.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce