Aniston

En hurtig guide til glamourøse, men billige, Sofia

Vi har nok alle hørt om Sunny Beach i Bulgarien, og når denne destination nævnes, tænker vi primært på unge mennesker, der skal på en uges drukferie.

Men Bulgarien er meget mere end dette, og her kigger vi lidt på en mere charmerende del af Østeuropa, nemlig hovedstaden i landet Sofia.

Kort fortalt kan du få et særdeles glamourøst og spændende ophold i en østeuropæisk storby uden, at det kommer til at koste en halv eller en hel arm. Det skal også lige nævnes, at der nu findes en direkte flyafgang mellem København og Sofia, så du faktisk kan komme frem og tilbage på relativt kort tid.

Flybilletten og opholdet vil hurtigt være tjent hjem, når du har været ude og spise og drikke et par gange, og når du lige har fået shoppet lidt.

ANNONCE

Åbenlyst en del af Østeuropa - på godt og ondt
Sofia var i flere årtier gemt væk for turister fra Vesten på grund af det tunge jerntæppe, der i en god del af det sidste århundrede opdelte Europa i to.

Men Sofia er efter jerntæppets fald, som det øvrige Østeuropa, begyndt at åbne sig, og som turist er det faktisk en fordel, at Bulgarien stadig ikke er blevet fuldstændig overrendt på trods af deres gæstfrihed, charmen og de lave priser.

Til eksempel kan du snuppe en McDonald's menu for bare 20 kr., og det rækker til en relativt lav placering på Big Mac indekset. Der er stadig masser af klassisk Østeuropa, og det er på hver sin vis gråt, men også godt.

Uanset hvad er der nemlig masser af charme, og du slipper billigt om ved det, når du skal betale i den lokale møntfod, leva.

ANNONCE

Sofias største attraktion er Aleksandâr Nevski-katedralen
Det er ikke seværdigheder, der mangler, og du bør eksempelvis kigge nærmere på Natural Museum of History med guldskatte, Boyana-Kirken med de særlige UNESCO-freskoer, romerske mosaikker, den imponerende Aleksandâr Nevski-katedral og ikke mindst en bymidte fyldt med monumentale bygninger.

Aleksandâr Nevski-katedralen er en af de største ortodokse kirker i verden, og de 50 højdemeter med det gyldne tage, irrede kupler, mørke hvælvinger, marmorsøjler, mystiske krypter og håndmalede helgener vil imponere dig.

ANNONCE

Hvis du har mulighed for det, skal du også opleve klub- og natlivet
Sofias klub- og natliv bør helt sikkert også udforskes, hvis du har tid og kræfter til det.

Et forslag til et sted, der skal opleves, er Sofia Live Club. Den hører til blandt Sofias populæreste klubber og er beliggende i Sofias Kulturpalads, som er opført i Bulgariens kommunistiske fortid i traditionel sovjetstil

Det er endvidere næsten umuligt at finde nogen i Sofia, der ikke er bekendt med Beso Bar. Beso Bar er kendt for det lækre køkken og den stilfulde atmosfære. Faktisk er det her det største pokersite på nettet, PokerStars, afholder sin næste VIP Club Live-fest lørdag den 30. maj.

Hvis det kunne være interessant for dig at deltage i dette event, kan du læse mere om de særlige pakker og adgangskrav på PokerStars hjemmeside.

ANNONCE

Spis godt og ikke mindst billigt i Sofia
En restaurant, der ofte nævnes som et must, er Hadjidraganovs Hus eller Hadjidraganovite Izbi, der er et af Sofias bedste spisesteder.

Her bliver maden serveret på store træfade og sydende pander på helt klassisk vis med en bulgarsk kok, der midt i restauranten griller kød og tilbereder maden. Det er lokalt, retterne er bulgarske nationalretter, og du skal ikke forvente at komme af med meget mere en hund.

Sofia er også lig med shopping
Der er også rig mulighed for eksklusiv og underholdende shopping i Bulgariens hovedstad.

Er du på udkig efter eksklusivitet, så skal du på Vitosha Boulevard. Der er også masser af shoppingcentre, og så er shopping på det såkaldte "Kvindernes marked" eller Zhenski Pazar særdeles underholdende. Sidstnævnte sted finder du alt fra lokal honning til værktøj, og det hele finder du til ekstremt lave rpiser.

Det er Sofias største og mest travle marked, og der er endnu ikke mange turister at spotte her. Kvindernes marked er måske en lidt speciel betegnelse og kunne give specielle associationer, men navnet henviser alene til, at det tidligere kun var kvindelige handlende.

ANNONCE

Der er meget mere at fortælle om Sofia, og vi kan anbefale, at du investerer i en guidebog til byen, inden du tager af sted. Følg med på kortet og slå op, når du støder på en monumental bygning eller andet. God fornøjelse!

Et view over Sofia - En hurtig guide til glamourøse, men billige, Sofia Et view over Sofia
Del

Seneste nyt

Annonce