Aniston

iPhone 6 Plus - hvorfor er det fedt?

Ny mor-gadget (og måske en god undskyldning for en ny taske ...)

Normalt sidder jeg jo ikke og anmelder gadgets i lange baner. Men der har for mig selv været en del mystik forbundet med det her behov for at få en så stor smartphone, at den ikke kan være i hverken lommen eller clutchen, at jeg alligevel ikke har kunnet dy mig for at skrive nogle linjer om min nyeste tro følgesvend: Min iPhone 6 Plus.

Jeg troede, det skulle være løgn, at jeg skulle have en telefon på størrelse med en halv iPad, hvis du havde spurgt mig for nogle måneder siden. Men på den anden side var jeg i tidernes morgen også hende, der i hvert fald ikke kunne se behovet for at få en mobiltelefon i det hele taget. Jeg havde jo en fastnet-telefon i min 1-værelses lejlighed i Esbjerg, og hvorfor skulle folk kunne få fat på mig på andre måder?

Ligesom dengang, hvor jeg gav efter og købte en Siemens anno 1998 med antenne og taletidskort, har jeg givet efter for trenden om, at bigger is better, og hvis den ikke kan være i min clutch eller jakkelomme, må jeg jo bare købe en større håndtaske og en ny frakke, nå!

Lad mig dog som start understrege, at jeg er iPhone-person. Siden jeg fik min første smartphone, har jeg udelukkende haft iPhones, fordi jeg også privat arbejder på en Macbook, og fordi, jeg synes, Apple er overskueligt, nemt og brugervenligt - for mig. Jeg har haft en enkelt afstikker til en HTC smartphone på et tidspunkt, men kun i en kort periode, fordi jeg arbejdede med HTC. Det fungerede også, men brugeroplevelsen var ikke den samme.

Jeg er desuden ikke typen, der lægger mig i kø for at få den nyeste version. If it works, don't fix it! Og derudover er en ny iPhone jo lidt af en investering, som man ikke bare gør, fordi man lige føler for, at man skal have en lyserød telefon, bare fordi den er ny, og fordi man kan.

Min gamle iPhone 5S trængte dog, efter blot cirka et år på bagen, til at komme på pension. Batteriet var råddent og ville oplades 3-4 gange dagligt ved helt almindelig brug. Den havde derudover tendens til at gå ud, og efter en opdatering var den begyndt at være sløv i funktionerne. Og når man skal taste sin kode på forsiden fem gange, inden man får lov til at komme ind, fordi telefonen simpelthen ikke registrerer indtastningerne, så bliver man lidt træt! Kameraet på iPhone 5 vil jeg i øvrigt slet ikke spilde tastetid på ...

Jeg vil dog vove at påstå, at iPhone 5S faktisk er den dårligste iPhone, jeg har haft, og derfor fik den ikke lov til at være min ven og følgesvend særligt længe.

Samtidig havde jeg brug for et bedre kamera og en bedre batteritid, og netop det kan iPhone 6 Plus virkelig levere! 

Billederne fra kameraet står en del skarpere, og det har nemmere ved at fokusere. Det er rart, når man bruger sit kamera på telefonen meget, og når man er nødt til at kunne tage skarpe billeder - også i en håndevending.

Det, der dog imponerer mig mest ved iPhone 6 Plus, er batterilevetiden. Ja, telefonen er ny, men jeg har aldrig oplevet at kunne gå hjem fra kontoret med en telefon, der stadig er 90 pct. opladet! Det til trods for, at jeg har foretaget og modtaget adskillige opkald, har tjekket mails, Instagram, Facebook etc. på telefonen.

Udfordringen ved en så stor telefon er så, at den er stor! Som i virkelig stor! Man skal lige vænne sig til, at man faktisk er nødt til at have begge hænder i brug nærmest uanset, hvad man vil foretage sig. Tommelfingeren kan ikke nå over i den modsatte side af skærmen, og risikoen for at tabe telefonen er lige 80 pct. større, fordi man ikke har lige så godt fat om den, når man står og taster. Med et cover, der ikke er glat, ryger der dog lige 10 pct. af risikoen, men telefonen har allerede været på vej ud over altanen, ned i toilettet og ned i en rist mere end en gang. 

Alligevel forventer jeg ikke umiddelbart at gå tilbage til en mindre udgave. Der er visse fordele ved en så stor telefon.

Den har en stor skærm, som jeg sikkert bliver rigtig glad for, når først jeg rammer de 40 år og bliver ramt af alderssyn, og jeg har behov for, at alt lige bliver en tand større, hvis jeg ikke skal være nødsaget til at holde alt i udstrakt arm.

Jeg er med andre ord en forholdsvis glad iPhone 6 Plus-ejerkvinde ... I hvert fald indtil telefonen rent faktisk ryger i toilettet! Så spørg mig igen til den tid.

ANNONCE
iPhone 6 Plus - hvorfor er det fedt?
Del

Seneste nyt

Annonce