Aniston

Vælg persienner efter rummets stil

Vælg persienner efter rummets stil

Selvom vi går mod mørkere tider, skinner solen stadig. Efterårssolen står lavt, og vinden blæser og gør vinduerne beskidte. For mange kvinder er det i sig selv et irritationsmoment, da det koldere vejr gør det sværere at opretholde overskud og motivation til at gøre vinduerne rene.

At gøre vinduer rene kan ofte virke som meningsløst arbejde, da vinduerne specielt i blæsende tider står i samme stand dagen efter. Hvis man vil tilgodese flotte vinduesrammer uden at skærme for meget lys ude, kan gardiner ofte være med til at trække vinduet ned og gøre rummet mindre. Det handler altså om at finde den rigtige løsning for at optimere de rum man arbejder med, og dermed åbne op for vinduets ramme og for lyset.

Persienner i et væld af udformninger
Persienner kommer i mange forskellige varianter og er en utrolig smart løsning, der gør, at man hurtigt kan skærme af for solen, men som samtidig ikke fylder meget i den fysiske vinduesramme. En persienne er med til at udnytte vinduets størrelse men samtidig en mulighed for at skjule sin afskærmningsløsning mest muligt modsat gardiner, som blot trækkes til siden.

Ønsker man at omfavne og give vinduet mere liv, kan man vælge en persiennevariant, som ikke er sort. Der findes både træpersienner og aluminiumspersienner, som hver især er med til at give et helt forskelligt udtryk til vinduet. Samtidig er persienner en afskærmningsmulighed, som er utrolig lyssky, det vil altså sige, at næsten ingen sol slippes ind. 

De forskellige muligheder og varianter af persienner giver muligheden for at være praktisk og smart samtidig. En træpersienne kan give et touch af eksotisk spa eller hyttestemning, find f.eks. inspiration her, mens en aluminiumspersienne egner sig til det mere futuristiske moderne hjem, som ønsker at holde et strømlinet look.

Opmåling af persienner
Når man skal måle op til persienner, bør man overveje i hvilken grad, persiennen skal skærme af, brugen af persiennen, men også tyngden på det materiale persiennen er gjort af.

Det er klart, at forskelligt materiale har forskellige dækningsevner. Vælger man et tyndere materiale, får man mindre dækning modsat et tykt materiale, som giver megen dækning.

Er det et rum, hvor solen kun står i visse vinkler, bør man undersøge, om man eventuelt kan spare penge ved at vælge en kortere persienne.

Derudover er tyngden af persiennematerialet ret afgørende for, hvor meget persiennen har det med at ”falde” eller sprede de individuelle bånd, og man bør derfor tænke over, at persiennen med tiden kan miste spændstigheden og tynge ned.

Når det drejer sig om opmålingen af persiennerne, er der et par husråd, man bør følge.

Man bør under opmålingen være sikker på, at målebåndet går præcist fra top til bund af vinduet. Det kan være utrolig smart at foretage to målinger forskellige steder, så man er sikker på, at vindueskarmen ikke er skæv – man ønsker ikke en skæv persienne, der ikke passer.

Derudover er det vigtigt, at man, i de mål man indsamler af vinduesbredden, trækker en centimeter fra i hver side, således at der er plads til at persiennen trækkes op og ned og ikke skraber imod vinduet.

Man kan eventuelt printe og følge denne engelske guide med dertilhørende blanke linjer, hvor man kan udfylde egne persienneopmålinger.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce