Aniston

Fem gode råd: Sådan indretter du dit hjem så der er plads til den store familie

Det kan være utrolig svært at få plads til hele familien, hvis man har en familie, der er større end gennemsnittet med to børn. Og derfor vælger de fleste også at tegne og bygge deres eget hus for at være sikre på, at der er rum, værelser og plads nok til alle familiemedlemmerne. Men hvad gør man, hvis det endnu ikke ligger i kortene, at man har tid, råd eller mulighed for at bygge sit eget hus? I så fald er der mange andre ting, man kan gøre brug af i sin indretning, så der både er fysisk og mental plads til alle, selvom huset måske ikke passer 100 % til den helt store familie. I denne artikel giver vi dig fem indretningstips til, når du skal indrette dit hus, så det passer til jeres store familie.

Indretningstip nr. 1: Forældrene skal også have plads til at være for sig selv

Selvom det typisk er børnene og børneværelserne, der er i fokus, når man indretter sit nye hjem, er det vigtigt, at man sørger for, at mor og far også har plads til at være alene. Mange forældre vælger at opgive deres soveværelse for at være sikre på, at der er værelser nok til at alle børn kan få et værelse hver. Men faktisk sker der ikke noget ved, at mindre børn deler værelse, da de helt små børn typisk sover på forældrenes værelse alligevel, og at børn ofte får rigtig mange positive ting ud af at dele værelse med hinanden.

Det er desuden vigtigt, at forældrene har et sted, hvor de kan gå hen, når der skal arbejdes. Uanset om det er fordi man arbejder hjemmefra, det skal bruges, når der skal styr på privatøkonomien eller måske bare skal være et sted, hvor de voksne kan bruge deres computer, er det godt at have en fast arbejdsplads som for eksempel et kontor. Her kan den bærbare eller stationære computer så fast, så man ikke hele tiden skal flytte sit “kontor” rundt i huset. Det er også et oplagt sted at gå hen, hvis man har brug for at stresse af eller tømme hovedet, hvilket man for eksempel kan gøre ved at spille et spil hos CasinoTop, som er et af Danmarks førende online spillesteder.

Indretningstip nr. 2: Skab et fællesareal med plads til madlavning, underholdning, spisning og hygge

Vigtigst af alt, når man er en stor familie, er, at der er et sted, hvor der er plads til, at hele familien kan samles. Dette areal vil som regel være køkkenet, spisestuen eller stuen. Hvis man bor i et hus, hvor disse tre ting er i hvert sit rum, kan man med fordel renovere lidt og skabe ét stort køkkenalrum, hvor man samler køkken, TV-areal og spisestue i ét. På den måde kan hele familien være sammen, uanset om der er nogen, der er i gang med at lave mad, mens andre ser TV og andre laver lektier ved spisebordet.

Indretningstip nr. 3: Der skal være værelser nok

Selvom det måske strider lidt imod tip nr. 1 som handler om, at forældrene altid skal have deres eget værelse, er det også vigtigt, at børnene kan få deres eget værelse. Men så længe børnene ikke er så gamle, kan man sagtens give de mere jævnaldrende børn et værelse til deling. Hvis man ikke har tænkt sig at bygge nyt hus, kan man overveje, om det på længere sigt vil være smart at lave en tilbygning til huset eller måske bygge en første sal. Det kræver dog sandsynligvis særlige tilladelser, hvorfor man med fordel kan tage de allerede eksisterende kvadratmeter i brug i stedet for. Hvis I har et kælderrum, kan det ombygges, så det egner sig til beboelse, hvilket er oplagt, hvis I ikke har plads på grunden til en tilbygning eller ikke kan få tilladelse til at bygge en første sal.

Indretningstip nr. 4: Opbevaring er nøglen, når man er mange mennesker

Værelser er vigtige, ja - men ligeså er opbevaring. Jo flere mennesker man er i en husholdning, jo mere tøj, sko, legetøj, ting og sager og møbler skal der være plads til. Opbevaring er i sær vigtigt, hvis man har mange børn i huset. Sørg derfor for at få nogle gode og praktiske opbevaringsløsninger med i indretningen. Udnyt for eksempel væggene i baggang eller bryggers til opbevaring af sko og overtøj, og brug højden på væggene til at sætte hylder op, eller pladsen under sengen til bedrollers til børnenes legetøj.

Indretningstip nr. 5: Udnyt jeres udendørsarealer

For at give følelsen af, at der er endnu mere plads i hjemmet kan man med fordel også indrette de udendørs arealer. Om sommeren kan terassen, udestuen eller drivhuset nærmest give boligen et ekstra rum som kan bruges til leg, lektielæsning, spisning og hygge med familie, venner og naboer. Gør jeres udendørsrum ekstra indbydende med hynder, tæpper og hyggelig belysning. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE