Aniston

Sådan designer du din drømmehave på budget

Det behøver ikke kræve et lån eller flere års opsparing at skabe din drømmehave. Der findes rigeligt med planter og grønt der er til at betale, og samtidig omdanner baghaven til en fantastisk oase hvor du kan slappe af efter hverdagens stress.

Uanset om du er ny haveejer, eller rutineret, har vi i dette indlæg samlet nogle stærke tips og tricks så du kan få en fantastisk have uden at vælte budgettet. God læselyst!

1. Start med at lægge en plan

Det siger måske sig selv, men mange folk springer gerne dette skridt over. Det er dog nødvendigt med en plan og struktur, hvis du virkelig ønsker at opnå en drømmehave. Det kan være en god idé at undersøge andre folks designs, for at finde frem til de elementer du godt kan lide, og hvad du skal undgå.

Brug gerne de sociale medier som inspiration, og udpluk den type planter, bunddække og lignende som passer bedst til klimaet i haven. Overvej også allerede om der skal være små stier, om haven skal være et paradis for vilde dyr og insekter, eller om den skal stå snorlige.

2. Lav en liste over de vigtigste elementer

Nu er det tid til at prioritere. Hvis du elsker at have gæster på besøg i haven til grill eller afslapning, kan det være at en lækker havebænk eller pavillon står højt på listen. Hvis du derimod mere hælder til at dyrke dine egne grøntsager, skal det bedste sted i haven nok bruges til dette.

Ved at lave en rangliste over de forskellig elementer du ønsker at inkludere i din drømmehave, kan du få et nemt overblik over hvad du bør købe først, og det vil også give dig en idé om hvordan du bør bruge dine penge. 

3. Lad dig inspirere af planteskolerne

Har du besluttet dig for at plante en masse bunddække for at slippe for at luge ukrudt, og få en lækker grøn og farverig have, kan det være en god idé at kigge på nogle forskellige typer. Det samme gør sig gældende med træer eller blomster. 

Selvom du måske har forelsket dig en særlig type du fandt på nettet, kan det være nødvendigt at forholde sig til de lokale forhold i dit område. Selv i et land så småt som Danmark, kan der være forskel på hvad du kan gro på Bornholm eller Vestkysten. 

4. Lad fantasien hjælpe dig

Siden vi også har fokus på budgettet, er det nødvendigt at være lidt kreativ nogle gange. Du ville måske gerne have den lækre havebænk i møbelforretningen, men har du et par gamle paller og lidt snilde, kan du lave et markant billigere møbel selv. 

Det vil give dig flere penge til smukkere eller større planter, og du kan samtidig også få et unikt og personligt element til haven, som med garanti vil blive samtaleemne når du har gæster på besøg. 

Du kan også bruge byggematerialer fra sidste års renovering til at anlægge en smuk sti, ved at genanvende de gamle mursten der var tilovers fra indkørslen for eksempel. Det er kun fantasien der sætter grænser!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce