Aniston

Børster I længe nok?

De fleste af os ved så udmærket godt, at man skal børste tænder minimum to gange om dagen.

Jeg kan så afsløre, at man, hvis man fx spiser acai bowl, bør børste tænderne en ekstra gang, hvis man ikke vil have lilla tænder og kerner fra diverse bær i hele gebisset og først finde ud af det, når man har vadet ud og ind af sociale begivenheder!

Anywho! Hvad jeg dog faktisk ikke vidste, indtil jeg blev mor, er, at man også skal sørge for at børste tænder i minimum to minutter.

Jeg har altid bare børstet lidt her og der, og når jeg mente, at jeg havde været hele vejen rundt, så var jeg ligesom glad og tilfreds. 

Men to minutter skal der til, og man skal hellige et halvt minut til at nå hver side af overmunden og hver side af undermunden.

Dog kan det være lidt svært lige at vide, hvornår der er gået to minutter (med mindre man sætter et æggeur eller har et meget præcist indre ur), hvis man børster med en helt almindelig tandbørste a'la den, som de fleste af os vist bare køber i supermarkedet.

Hvis man derimod har en af de lidt mere intelligente elektriske tandbørster, så kan den fortælle én, hvornår man har været dygtig og børstet i de ønskværdige to minutter.

Vi har tidligere i ny og næ brugt et lille timeglas, som var med en almindelig tandbørste, som vi købte. Men den slags kan ikke sidde fast mange steder på vores badeværelse, så det forsvandt, når Lillemanden en gang imellem havde fingrene i det.

Nu har han dog indvilliget i at teste en fancy el-tandbørste fra FOREO med indbygget tidsindikator, som giver en dejlig glad smiley, når der er gået to minutter.

Stopper man derimod med tandbørstningen tidligere end efter de to minutter, eller har man ikke børstet igen efter 12 timer, så udløser det en sur smiley, og den slags vil man jo ikke have - hverken fra morgenstunden eller lige før sengetid.

Tandbørsten er en FOREO ISSA Mini, som er specielt designet til børn. 

Lillemanden er allerede top begejstret, fordi han aldrig har prøvet at børste med en el-tandbørste før, og fordi han selv er begyndt at børste lidt, så han synes, det er nemmere. Derudover griner han over hele 25-øren, når han børster, fordi børstehovedet vibrerer, og han synes, at det kilder så dejligt.

Jeg er mere begejstret for konceptet med ISSA Mini, fordi den giver mig en hjælpende hånd ift. tidtagningen og ift., at den potentielt kan hjælpe forældre med børn, der børster helt selv, med at tjekke, om ungerne nu også får det gjort ordenligt. Og så er jeg i øvrigt ret misundelig over designet, fordi den er pænt meget lækrere at se på end min kedelige tandbørste fra supermarkedet!

Samtidig er FOREO ISSA Mini smart, fordi den lige giver et break i vibrationerne, når man har børstet i et halvt minut. Så hvis man starter i den ene side i overmunden, så skal man skifte til fx den anden side i overmunden, når der er et hop i rystelserne.

Nå men ... Vi tester løs og ser, om vi bliver glade for den. Indtil videre er den egentlig ret genial - og kilder lidt ;-)

 

ANNONCE
Børster I længe nok?
Del

Seneste nyt

Annonce