Aniston

World Recycle Week

Den famøse dino halskæde, som måske/måske ikke er lavet af nogle af de kæmpe mængder plastikflasker, som H&M også genbruger. - World Recycle Week Den famøse dino halskæde, som måske/måske ikke er lavet af nogle af de kæmpe mængder plastikflasker, som H&M også genbruger.

Forleden var vi selv forbi hos H&M med to store poser med aflagt tøj. Det var gamle strømper med huller, forvaskede pyjamaser, underbukser vi ikke kunne passe mere, hullede viskestykker og alle mulige andre tekstiler, som var lige til at smide i skraldespanden. 

De landede dog (heldigvis) ikke i skraldespanden. I stedet blev de afleveret i den lokale H&M, og vi fik en rabatkupon på 15 pct. for hver pose. 

I dag var vi igen i H&M. Vi købte godt nok kun en sej dinohalskæde, som Lillemanden faldt pladask for. Og eftersom den kostede 30 kr., hev jeg ikke rabatkuponen frem.

Hvad jeg dog yderligere fik ud af vores lille besøg var, at H&M i hele næste uge (altså fra den 18. april til og med den 24. april) holder World Recycle Week, hvor de sætter ekstra knald på ift. at indsamle gammelt, slidt tøj, som de laver om til nyt tøj.

I mere end 3.600 butikker rundt omkring i verden vil H&M indsamle vores gamle klude, håndklæder, lagner etc. for at sætte fokus på vigtigheden af genbrug i tekstilbranchen. 

De skriver bl.a. i deres kampagnemateriale, at man kan spare hele 2.100 liter vand ved at genanvende en t-shirt. Og når man tænker på, hvor mange t-shirts, der ligger og hænger alene i den lokale H&M (eller i en hvilken som helst anden tøjbutik), så vil man slet ikke tænke på, hvor mange liter vand, der er gået til produktionen.

Jeg synes, det er imponerende og forbilledligt, at en så stor spiller som H&M lægger så mange kræfter i at genbruge ressourcer. Forleden meldte selvsamme H&M bl.a. også ud, at de arbejder på at gøre deres produktion 100 pct. baseret på genbrug, så man genbruger de samme tekstiler igen og igen.

En forsmag på dette finder vi bl.a. i H&M's Consious Collections og i børneafdelingen, hvor flere basisvarer er produceret udfra genbrugte tekstiler. Sidste år var over en million af de stykker tøj, vi kunne købe i H&M, da også lavet af minimum 20 pct. indsamlet tøj.

Selvom vi lige har afleveret to store poser tøj til genbrug i H&M for et par uger siden, så er vi i fuld gang med at samle endnu en, så vi kan støtte op om World Recycle Week i H&M med vores forvaskede håndklæder, tyndslidte viskestykker, slaskede t-shirts og gamle strømper. 

H&M's globale mål er i alt at indsamle 1.000 tons tøj i løbet af næste uge, så hvis vi alle bare sorterer lidt her i weekenden, så tænker jeg, at vi sammen kan gøre en rigtig stor forskel!

Jeg går i øvrigt stærkt ud fra, at man naturligvis også i næste uge får en 15 pct. rabatkupon til det næste køb i H&M. Et køb, som jo så passende kan være fra en af de genbrugsbaserede kollektioner ;-)

Du kan se mere om World Recycle Week på H&M's hjemmeside.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce