Aniston

Barnets århundrede

Barndom gennem 100 år for børn og for voksne.

Det er ikke hver dag, man støder på en udstilling, som både appelerer til børn og til voksne på én og samme tid. Faktisk er det altid en udfordring at finde kulturelle oplevelser, som små og store kan være fælles om uden, at den ene eller anden part gør det for den andens skyld. Forældrene vil se på billeder og design. Barnet vil på legeplads eller sidde og tegne.

I dag var vi dog så heldige at være inviteret til Designmuseum Danmarks nye udstilling "Barnet århundrede" - en udstilling, der sætter fokus på nordiske børns vilkår i det 20. århundrede ved hjælp af 100 års nordisk design til børn.

Det lyder måske mest som noget for mor og far, men faktisk er udstillingen kombineret med bl.a. store bObles tumlerum, en skolestue, hvor man kan tegne på tavle, folde klip-klappere og tage en bObles tumletur, en lille tegnestue a'la Hans J. Wegner, og de større børn kan endda lave stop-motion film med Kay Boyesens populære træfigurer.

Samtidig er der udstillet en imponerende samling af plakater fra adskillige års Børnehjælpsdagen, gamle spil, LEGO-klodser, vippedyr, legetøj, gamle kampagneposters, børnemøbler, ikonisk børnemode etc. etc.

Barnets århundrede er virkelig et overflødighedshorn af oplevelser, som appelerer meget bredt, og selv udstillingen var interessant for en 4-årig - da han havde fået lov til at tumle amok i bObles i et par timer, that is :-)

BTW ... Gik vist en smule billedamok, men det er en virkelig fed udstilling, og jeg har alligevel kun taget billeder af en brøkdel af det, der var at se og opleve.


"Barnets århundrede" på Designmuseum Danmark i København har åben frem til den 30. august 2015.

ANNONCE
King of the Woooorld i det ene bObles tumlerum med helt særlige bObles ... Fortsættelse om dem følger ... - Barnets århundrede King of the Woooorld i det ene bObles tumlerum med helt særlige bObles ... Fortsættelse om dem følger ...
Del

Seneste nyt

Annonce