Aniston

4 tips: Sådan finder du det bedste kviklån

Det kan være fristende at optage et hurtigt kviklån, når du ønsker penge lige nu og her. Men det kan få store konsekvenser for din økonomi, hvis du blot tager det første og bedste lån. Du bør derfor overveje dit valg grundigt inden, du skriver under på lånekontrakten. Her får du 4 tips til hvordan, du finder det bedste lån til din økonomiske situation. 

Hvis du vil have flere gode råd til at finde det helt rigtige lån til dig, kan du f.eks. besøge kviklaan-guide.dk. Her får du også flere gode råd til din låneproces, når du vil optage et kviklån.

1. Lav et budget

Du har garanteret allerede hørt det flere gange, men et budget er en absolut nødvendighed, når du skal have overblik over din økonomi. Det er vigtigt, at du laver et budget, som medregner alle de faktorer, der tilsammen udgør din økonomi. Du skal altså både have indtægter og udgifter med.

Det færdige budget kan vise dig hvor mange penge, du har behov for at låne, og samtidig fortælle dig hvor meget, du har råd til at betale af på lånet hver måned. Overvej også, hvor længe du skal bruge pengene. Det kan være svært at gisne om hvordan, din økonomi ser ud langt ude i fremtiden, men prøv alligevel at lave en vurdering.

2. Lån kun dét beløb, du har brug for

På baggrund af dit budget, skal du nøje vurdere, hvor mange penge du rent faktisk har behov for at låne. Mange virksomheders fokuserer deres markedsføring på det maksimale beløb, som du kan låne. Det betyder dog imidlertid ikke, at det er dette beløb, du skal vælge. Lad dig ikke lokke til at låne mere end nødvendigt, bare fordi du har mulighed for det. Det er fristende lige at låne lidt ekstra, når du nu har muligheden – men hold dig til det beløb, du er kommet frem til, da du lagde dit budget.

3. Undersøg markedet

Det kan være en stor opgave at finde det billigste og bedste kviklån. Der findes mange forskellige udbydere af kviklån, og det kan være uoverskueligt at undersøge lånemulighederne og omkostningerne hos hver enkelt af dem. Du bør derfor benytte en sammenligningstjeneste på internettet til at udføre beregningerne.

Her kan du, ved at indtaste dine ønsker til lånebeløb, løbetid og afdrag, hurtigt få et overblik over omkostningerne. Husk altid at læse betingelserne for et lån, inden du skriver under.

4. Afsæt tid til at tænke dig om

De fleste virksomheder, der formidler kviklån, kan foretage en kreditvurdering af dig på få minutter, og lånet kan være til disposition på din konto indenfor få minutter eller timer. Det er en fordel, hvis du skal bruge pengene nu og her – men det er ikke en god idé at lade en pludselig indskydelse styre din økonomi. Brug derfor noget tid på, i ro og mag, at overveje de muligheder, sammenligningstjenesten har fundet til dig.

Måske har du glemt at indtaste nogle nøgletal til beregningen? Eller måske har du faktisk mulighed for at afdrage et større beløb hver måned, end først antaget, og dermed gøre omkostningerne mindre. Benyt dig af den fordel det er, at du sidder derhjemme i fred og ro, og ikke står ansigt til ansigt med en sælger, der forventer et hurtigt svar.

ANNONCE
Del

Seneste nyt