Aniston

Syv essentielle til sommerferien

Syv essentielle til sommerferien

I dag skydes sommerferien på Lillemandens skole i gang.

Vi venter dog endnu et par uger med at rejse af sted på årets store ferie.

Planlægningen og pakkelisterne er vi alligevel så småt gået i gang med, så vi er sikre på at få alt det vigtigste med os. Så kan vi altid købe den tandpasta og hårbørste, som vi glemmer stort set hver eneste gang, vi rejser, når vi ankommer til vores destination.

Uanset, hvor vi rejser hen, er der en række ting, som altid står på listen, og som er ting, vi i hvert tilfælde ikke må glemme, eller som på anden måde er essentielle for en god rejse.

1/ Myggespray
Jeg er typen, der bliver ædt af myg, når de er i nærheden. Ser en myg mig, så slår den straks til og henter efterfølgende alle sine venner til et sug. En myggespray til rejsen er derfor ofte et must - i hvert fald, hvis vi skal være i nærheden af vand på ferien. Tidligere har det været svært at finde de effektive myggesprays i Danmark, men nu er Mygfri simpelthen kommet i handlen, og det skulle beskytte mod de mest almindelige myg samt endda Malariamyg. Jeg tænker, det er Mygfri med Deet, der skal prøves af denne sommer.

2/ Mælkesyrebakterier
Uanset om vi er ude eller hjemme, skal der mælkesyrebakterier til hver dag året rundt. Det giver os velvære samt energi og gør godt for immunforsvaret, og det vil vi ikke undvære - og da slet ikke på ferien. Mælkesyrebakterier findes i rejseudgaver, men fordi vi denne gang ikke skal rejse til egne, hvor bakterierne er voldsomt anderledes end herhjemme, vil vi istedet bare pakke vores almindelige daglige og dobbelt coatede mælkesyrebakterier fra Duolac, som fungerer så godt for os i dagligdagen.

3/ Solcreme
Hvis jeg kan undgå det, så køber jeg ikke solcreme i udlandet. I Danmark har vi nemlig skrappe regler ift., hvad der må kommes i solcreme. Det har de ikke nødvendigvis i udlandet. Denne sommer tror jeg, vi skal prøve A-Dermas nye solcremeserie på ferien. Den er godt nok SPF 50, hvilket jeg kun bruger, når solen er meget stærk. Men når vi skal være ude fra morgen til aften på ferien og forhåbentligt opholde os en del i solen, så tænker jeg, at faktor 50 er ret passende. Jeg er i øvrigt vild med, at A-Derma har lanceret deres solcremer som spray. Jeg synes, det er så meget nemmere end på tube.

4/ Pasholder
En pasholder er nok ikke 100 pct. essentiel, men jeg er alligevel ret vild med at have mit pas i en holder, som jeg også kan lægge billetter og bagagemærker i. Desuden gør det altså passet en tand lækrere at hive op ad tasken, hvilket også spiller en rolle. Jeg har allerede en rigtig fin pasholder fra By Malene Birger, men jeg crusher også lidt på de lækre (og lidt billigere modeller) fra & Other Stories.

5/ Pung til penge og alle kortene
Når jeg rejser, kan jeg ikke undvære en stor pung, hvor jeg kan samle alt det, som jeg skal bruge undervejs på rejsen. Det er pas, rejseplaner, diverse kort og billetter, som man skal have op ad tasken flere gange undervejs - specielt, hvis man skal mellemlande. Når det hele er samlet ét sted, slipper man for at stå og rode efter det der lille stykke papir, som havde krøllet sig sammen og var landet i bunden af tasken. Igen er eksemplet fundet i & Other Stories, fordi de lige nu har mange fede rejseaccessories.

6/ Det blå sygesikringsbevis
Altid huske, aldrig glemme. Det blå sygesikringsbevis skal med på rejsen, hvis man rejser i et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz. Men uanset destination er en rejseforsikring også et must - og den skal altid lige tjekkes en ekstra gang, inden vi rejser. Bare for at være på den sikre side.

7/ Et godt kreditkort
Hvis du har prøvet at stå og vifte med dit VISA/Dankort i en butik i udlandet og har fået at vide, at du desværre ikke kan bruge flere penge på det, så ved du helt sikkert, at det er en god idé at have et ekstra kreditkort eller to med på lommen på ferien. Jeg har altid både VISA/Dankort og Mastercard med på rejsen, fordi så er man helt sikker på ikke at blive bremset af et maksimumbeløb. Og så har jeg desuden netop bestilt det nye VISA kreditkort fra Bank Norwegian, som udløser point til flyrejser, når jeg shopper med det, og som i øvrigt indeholder både rejse- og afbestillingsforsikring. Det glæder jeg mig lidt til at teste på årets ferie ;-)

Rigtig god sommerferie, hvis du tager af sted allerede nu!!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce