Aniston

Den perfekte krimiserie til sommerferien

Den perfekte krimiserie til sommerferien

Det er først på mine "gamle" dage, jeg egentlig har lært at sætte pris på en rigtig god krimi. Til gengæld har jeg taget godt og grundigt revanche de seneste par år og har slugt den ene fascinerende kriminalhistorie efter den anden.

Jeg ved ikke, hvorfor det har taget mig så lang tid at falde for genren, for en krimi er, når den er veldrejet, jo virkelig god underholdning. Specielt, når historien kan snøre én om sin lillefinger og lede dig ud på vildspor, som gør, at plottet overrasker og fortryller.

På det seneste har jeg muntret mig med P.D. James' fortræffelige klassiske krimifortællinger om Adam Dalgliesh, som er skrevet fra helt tilbage i slut 70'erne og op igennem de seneste næsten 40 år. Nogle af kriminalromanerne om politimanden Dalgliesh og hans mordgåder er altså lige så gamle, som jeg selv er. Men det gør dem ikke mindre fængende. 

Selvom flere af bøgerne er skrevet i en helt anden tid, er de gåder, som Dalgliesh løser, stadig fascinerende, og de viser, at et godt mysterie og en god historie med et spændende persongalleri er almengyldigt. 

Tre af P.D. James Dalgliesh-historier er da også netop blevet genudgivet nu her små 40 år senere, så jeg er nok ikke den eneste, der stadig kan begejstres. 

Jeg har slugt de første to romaner på kort tid, og jeg glæder mig til at komme i gang med den tredje, som jeg tænker, skal være den historie, jeg fordyber mig i på sommerferien.

Nu er tippet givet videre, hvis det skal være en god krimi, der skal underholde i løbet af ferien ved poolen eller i sommerhuset ;-)

"Unaturlige årsager", "Med kniven i hjertet" og "Dæk ansigtet" til er skrevet af P.D. James og er netop genudgivet af Rosinante.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce