Aniston

Julelys med miljøvenligt touch

Hvorfor ikke skåne familien for CO2-snask, sod og dårligt indeklima?

I dag er det dagen før dagen, hvor der er en uge til 1. søndag i advent. Det betyder, at der snart skal gang i juledekorationer og adventskranse i de danske hjem.

Jeg er ikke selv juledekorationstypen, og en adventskrans har vi ofte heller ikke sådan rigtigt. Faktisk har jeg i mange år så vidt muligt undgået for mange levende lys i hjemmet. Godt nok er de hyggelige, men de er også noget svineri - både for hjemmet, miljøet og for dets beboeres lunger. Almindelige lys er nemlig ofte fyldt med CO2, de afgiver sod og giver et dårligt indeklima - og det i den periode af året, hvor mange af os lufter allermindst ud.

I år tror jeg dog, at der skal snige sig et enkelt eller to lys ind alligevel. Men de skal være fra Pure Candle, som er miljøvenlige olielys, der udvikler markant mindre sod og CO2-forurening end de almindelige lys, man kan få i Føtex og Søstrene Grene.

Lysene fra Pure Candle består af to dele – en udvendig skal, som ikke brænder, men som bevarer form og farve, samt en indvendig beholder med 100 % vegetabilsk olie. Med andre ord: Når olien er brændt ud, kan der det nemt sættes en ny refill i lyset.

Designet på lysene gør desuden, at de er mere sikre i fx juledekorationer, som jo kan være nogle være nogle værre brandfælder, hvis man lige er glemsom eller uforsigtig.

Pure Candles er håndlavede lys, der kommer i otte farver, og som fås som bloklys og fyrfadslys i forskellige størrelser. Priserne starter fra 10 kr., og de forhandles i bl.a. Bahne, Kvickly, Føtex, Super Best og Bilka. 

ANNONCE
Julelys med miljøvenligt touch
Del

Seneste nyt

Annonce