Aniston

Hudplejerutiner, der forbereder huden til solen

Hudplejerutiner, der forbereder huden til solen

Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen: Den typiske danske lyse hud er ikke nødvendigvis super egnet til solens livgivende stråler. Og da slet ikke om vinteren, hvor de fleste af os er mere gennemsigtige end en vandmand.

Men vi kan dog gøre vores for, at vores hud er så forberedt på solens stråler som muligt, når vi bevæger os væk fra kolde og grå Danmark - og det uanset om det er om vinteren, i foråret eller om sommeren, eller om turen går til Norge eller Thailand.

En ting er nemlig en god solcreme, som man naturligvis skal have med sig. Noget helt andet er, at huden skal være klar til at tage imod farve og gerne en farve, som er så jævn og pæn som muligt.

Med tre små forberedende rutiner inden ferien, er huden dog godt på vej mod en sund, jævn og pæn tan.


Scrub
Der er en ting, man altid skal huske, når det handler om scrub: Tjek ALTID din scrub for, om den indeholder mikroplast!

Sæt dig med andre ord ind i, hvad producenten har brugt til at skabe skrubbeeffekten i produktet. Står der eksempelvis polyethylen (forkortet PE) i indholdsfortegnelsen, så indeholder den små plastikpartikler. Mikroplast er en stor trussel for vores miljø og en smule sund fornuft kan gøre en stor forskel.

Når det så er sagt, så er der rigtig mange gode scrubs derude, som eksempelvis er baseret på naturlige skrubbeeffekter. Det kan være nøddeskaller eller jordbærkerner, som er til overs i fødevareproduktionen, og som fungerer rigtig godt i en scrub.

Den slags smarte arrangementer er The Body Shop eksempelvis gode til at indgå. Og deres Mango Exfoliating Sugar Body Scrub indeholder fx sukker, som smelter lækkert på huden, istedet for små plastikstykker, som ødelægger verdenshavene.

Når indholdsfortegnelsen er på plads, kan du glæde din hud med at fjerne de døde hudceller og på den måde gøre huden klar til at tage pænere og mere jævnt imod solen. Og det uanset om det er farve fra den naturlige sol eller fra en selvbruner.

Den kedelige vinterhud bliver i øvrigt en del mere levende at se og føle på efter sådan en omgang scrub fra top til tå. 

Selvbruner
Når man kun har 14 dage til at komme til at ligne en, der har været sydpå, kan man godt have tendens til at springe nogle lag solcreme over og så ellers lægge sig til at stege i middagssolen, så man lige får den gyldne farve ordenligt på plads.

Men man kan jo også istedet springe sol-grilleriet over og så blot bruge en selvbruner.

Der er sket en del på området over årene, og produkterne er efterhånden rigtig gode. Så risikoen for, at man kommer til at ligne en, der har smurt sig ind i sovsekulør med en sløv pensel, er altså efterhånden ret små!

Er du ude efter et afdæmpet og naturligt look er Avène Moisturizing Self-Tanning Lotion eksempelvis et godt bud. Den er cremet, dufter ikke fælt og giver et let og fint resultat.

Er spray mere tiltalende, så er California Tan Instant Sunless Spray måske værd at prøve. Selvbruneren sprayes jævnt og ensartet på, tørrer hurtigt og dufter i øvrigt heller ikke af uhumsk selvbruner.

Skal den brune hud i øvrigt fremhæves lidt ekstra, kan California Tan After Glow være med til at give ekstra glød til den brune hud med fine highlights på huden. Den indeholder ikke selvbruner-effekt men kan lige give være med til at fremhæve den sunde kulør på de rette steder.

Fugt
Tør hud og sol er bare en utroligt dårlig kombi. Så fugt er godt, meget fugt er meget godt!

På kroppen kan en olie hjælpe til, at huden er godt rustet til at tage pænt og jævnt imod solen.

En af mine personlige favoritter, når det handler om kropsolier, er Elizabeth Arden Eight Hour All-Over Miracle Oil. Den kan nemlig sprayes direkte på huden, så man er fri for at stå og vælte rundt med en håndfuld olie, der løber ned ad armen.

I øvrigt kan Eight Hour All-Over Miracle Oil også bruge i håret, hvilket er en bonus, når vi taler hår, der er meget udsat for sol, vind, vand og sand på sådan en ferie.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce