Aniston

[Anmeldelse]: Krukke - En biografi om Suzanne Brøgger

40 år med seksuel frigørelse, kvindeliv og en vaskeægte iscenesat krukke.

3 ud af 6 stjerner
Foto: Gyldendal - [Anmeldelse]: Krukke - En biografi om Suzanne Brøgger Foto: Gyldendal

Den seksuelle frigørelse blandt kvinder i Danmark startede muligvis med Suzanne Brøgger. I hvert fald får man den tanke, når man læser Louise Zeuthens biografi "Krukke - En biografi om Suzanne Brøgger".

Suzanne Brøgger er dog tilsyneladende ikke ene om at opfinde sin seksuelle frigørelse. Den styres i stedet for af en voksen mand, diplomaten Philippe Baude, der sidder i Bangkok og rådgiver den 15-årige Suzannes liv og sexliv - med kærlige kys og velmente klap i måsen.

Og netop store dele af korrespondancen mellem Suzanne Brøgger og Philippe Baude er, hvad Louise Zeuthens biografi handler om. Brevudvekslingen strækker sig nemlig over ganske mange år, og det er de 40 første år af Suzanne Brøggers liv, bogen tager udgangspunkt i.

Bogen handler således om, hvordan Suzanne bliver kvinde, hvordan hun udforsker sin seksualitet, og om hvordan hendes bøger opstår. 

Og det i sig selv er interessant nok. Men det mest interessante i den biografiske fortælling, der er baseret på breve, dagbøger og de skrevne værker, er helt sikkert forholdet mellem Baude og Brøgger. Store dele af bogen bliver dog nærmest en omgang litteraturanalyse, hvilket mest af alt minder om en veludført disciplin i gymnasieregi. Fortælleteknikken kommer ikke rigtig ud over rampen, hvilket er ærgerligt. 

Det gør dog ikke Suzanne Brøgger og hendes historie mindre interessant. Det kunne blot have været fortalt på en bedre facon.


"Krukke - En biografi om Suzanne Brøgger" er skrevet af Louise Zeuthen og udgivet af Gyldendal.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce