Aniston

Otte gode råd til, hvordan du undgår hårtab

Er du bekymret over fremtiden i forhold til hårtab? Eller døjer du allerede nu med hårtab? Så læs med nedenfor, hvor du kan otte gode råd til, hvordan du undgår hårtab og samtidig råd til, hvordan du kan beholde håret på hovedet.

Nogle af de hyppigste grunde til hårtab er brug af føntørrer, shampoo og stylingprodukter fyldt med kemikalier. Disse er med til at ødelægge vores naturlige hårstruktur og hårrødderne bliver slidte.

1. Undgå brug af føntørrer
En føntørrer er meget hård ved håret, og du skal så vidt muligt undgå at bruge den til at tørre dit hår. Varmen fra en hårtørrer går ind og slider på de hårdannende folikler i underhuden, og håret bliver dermed skadet. Det samme kan ske, hvis du tørrer dit hår for hårdt med håndklædet. Dub forsigtigt håndklædet på håret i stedet for.

2. Undgå for store mængder shampoo og balsam
Ved for hyppig brug af shampoo og balsam ødelægges hårets naturlige struktur. Håret har godt af ikke at blive vasket hver dag, og du kan dermed alligevel gå i bad hver dag, dog uden at bruge shampoo og balsam hver gang.

3. Hold dig fra de farlige kemikalier
Når du skal vælge hårprodukter, så gå efter dem der er økologiske, parfumefri og dem, som er allergitestede. Håret har ikke godt af alle de andre kemikalier, som stylingprodukter er lavet af.

4. Overvej at blive klippet
Hvis du har langt hår kan det stresse hårrødderne, fordi dit hår vejer meget.

5.  Undgå at redde håret hyppigt
Ved brug af kam eller hårbørste slider du på rødderne i håret. Læg derfor børsten på hylder nogle gange og brug i stedet dine fingre til at forme dit hår.

6. Brug stylingprodukter med omtanke
Stylingprodukter såsom hårspray, voks, gele og hårskum kan udtørre håret. Dermed bliver de naturlige olier ødelagt, hvilket er dem, der gør håret sundt. Brug produkterne med omtanke og undgå dem helt i en periode, hvis dit hår er skadet og slidt.

7. Hatte og hestehaler skal overvejes en ekstra gang
Det kan slide meget på håret, hvis man dagligt bruger hovedbeklædning. Det samme gælder, hvis du ofte sætter dit hår i hestehale eller andre frisurer, som er stramme. Tænk derfor over ikke at bruge hat og sætte håret op så ofte, som du plejer.

8. Din kost er vigtig
Hvis du har usunde kostvaner, er det ofte en grund til hårtab. Sørg for at spise en varieret kost i form af masser af grøntsager, kød, frugt, groft brød og masser af vand. Du kan også overveje at tage vitaminer, som ofte kan hjælpe på hårtab.

Det var de otte gode råd. Hvis du ønsker at gøre mere, så kan du besøge denne side, som med sikkerhed kan hjælpe dig med hårtab.

ANNONCE
Otte gode råd til, hvordan du undgår hårtab
Del

Seneste nyt

Annonce