Aniston

Når en utroligt god bog bliver til en næsten lige så god film

Når en utroligt god bog bliver til en næsten lige så god film


Der er ikke mange film, der kan leve op til den bog, som de er baseret på. Ringenes Herre og Harry Potter måske undtaget.

Ofte vil en film, der er baseret på en utroligt god bog, ganske enkelt ende med at være en skuffelse. Bl.a. fordi en fortælling, der er foldet ud over en bogs sider, ofte bringer en del mere indlevelse og detaljerigdom med sig, end en film kan gøre. 

Den nye filmatisering af Paula Hawkins' medrivende og yderst velfortalte bog "Kvinden i toget" om en kvinde, der dvæler lidt for meget ved sin skilsmisse, sit mislykkede liv og sin eks-mand, er dog utroligt tæt på at være præcis lige så god, som den er i bogform.

I filmen såvel som bogen følger man Rachel, som bruger sine dage på at pendle i et tog til og fra det arbejde, som hun mistede pga sit massive alkoholforbrug.

Hun bruger tiden i toget på at tænke på sin eks-mand og på det liv, som hun synes at have spildt ved konstant at leve i en omtåget rus.

Samtidigt fantaserer hun om Hipwell-parret, Megan og Scott, hvis hus hun dagligt kører forbi i toget, og som ligger meget tæt på det hus, som hun boede i sammen med sin eks, der nu bor i selvsamme hus med den nye kvinde, som han forlod hende til fordel for.

Samtidigt tager Rachels misbrug overhånd, og en morgen vågner hun endnu engang op og kan ikke huske, hvad hun har foretaget sig i sin brandert. Men hun har blod i ansigtet. 

Da hun hører om, at Megan Hipwell, som hun kender så godt fra sin vinduesplads i toget, bliver Rachel bange for, om hun selv har noget med den unge kvindes forsvinden at gøre. Men hun husker fortsat intet fra aftenen.

Langsomt får hun dog, til trods for at flere peger på netop hende som en potentiel medvirken til Megans forsvinden og evt. mord, trevlet et spind af løgne og bedrag op, og hun opdager årsagen til både sit misbrug, forfald og sin skilsmisse - og til Megans død.

"Kvinden i toget" følger bogen af samme navn minutiøst og griber alle de mange brikker, som man som læser af bogen har gjort sit for at samle, på meget fin vis. Den er desuden fyldt med gode billeder og rammer lige præcist den stemning, som jeg så for mit indre blik, da jeg læste bogen.

Og selvom man måske allerede kender historien og bogen, som "Kvinden i toget" er baseret på, så er filmatiseringen på alle måder værd også at opleve. 

Den er dyster, interessant og medrivende. Præcist, som jeg havde håbet!

Hvis du i øvrigt endnu ikke har fået læst "Kvinden i toget", så skynd dig i boghandlen. Bogen bliver ikke dårligere af at bliver læst efter at have set filmen, vil jeg mene.


"Kvinden i toget" er netop udkommet på dvd og Blu-ray fra Nordisk Film. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce