Aniston

Alle mødre burde være selvstændige #2

Signe Gruelund fra Forkids: Kvinde kend dine drømme!

Jeg har efterhånden "kendt" Signe, siden hun startede Stjerne og Forkids for cirka 2 år siden. Men faktisk har vi kun mødt hinanden en enkelt gang. 

Hun er dog en af de mange iværksættermødre, der har skabt en strålende karriere til trods for - eller netop pga. - at hun er mor. Derfor har jeg inviteret Signe til at blogge lidt om at være mor og iværksætter.

Signe er mor til smukke Sara Marie, der snart bliver 8 år, og hun er passioneret omkring det, hun laver. En vaskeægte stjerne på himlen af iværksættermødre.

Tag godt imod Signes fortælling om at være iværksættermor :)

ANNONCE
Alle mødre burde være selvstændige #2

Da jeg var barn var livet fyldt med drømme om, hvad jeg gerne ville i livet.

Drømme er der stadigvæk, nu da jeg er blevet voksen, men jeg griber dem en smule anderledes an: Jeg deler drømme op i to - der er de private, og så er der de arbejdsmæssige. De kan så på samme måde deles op i mål og ønsker. Nogle drømme går jeg målrettet efter at nå, og andre håber jeg, at jeg er så heldig at opleve.

Det er vigtigt at definere mål og ønsker - for man kan ikke få eller nå alt, så derfor skal man have en prioriteringsliste.

Mig, mig, mig

Der var fornyligt en, der sagde til mig: "Mit liv er mine børn og ikke som dig et firma". Jeg blev ærligt talt lidt paf - for selvfølgelig er min datter, Sara Marie, det aller vigtigste i mit liv - uden sammenligning eller tvivl. Og troede hun virkelig, det forholdte sig anderledes?

Men hun har fat i noget - jeg elsker mit arbejde, jeg elsker at se børn i Forkids tøj, og jeg arbejder meget.

Der er mange "Jeg’er" i de tre, og jeg er da også meget passioneret omkring Forkids. Men der er helt styr på værdierne, og min familie vil altid stå mit hjerte tættest, og jeg mener, at man sagtens kan være mor, hustru og have en karriere på samme tid.

Det betyder så også, at jeg ofte står tidligt op og arbejder, før Sara Marie vågner. Og jeg arbejder igen, når hun sover. Men sådan er det – og jeg kan simpelthen ikke lade være. Men jeg har ingen fordomme, når andre kvinder vælger anderledes, for det handler om at skabe det liv, man ønsker.

Vi kan ikke alt. Men jeg mener også, det er meget vigtigt, at kvinder erkender, at vi ikke er perfekte.

Det er umuligt at nå at bage speltboller til børnene, træne fire gange om ugen og samtidig pleje karrieren og firmaet. Mange kvinder gør det så godt, og det handler om ikke at blive stresset eller føle dårlig samvittighed, når det hele ikke lykkedes. Jeg går stærkt ind for at ’snyde’ med god samvittighed. Glemme alt om hjemmebag, købe den mindre korrekte købekage og så have mere tid til noget andet.

En anden vigtig ting, når man starter som selvstændig er at have en eller flere sparringspartnere, som man har tillid til. Det er hårdt nogen gange at være selvstændig, og der forventes tit, at man er Cand.Alt - hvilket ingen er. Derfor er det vigtigt at have en at vende tanker, ideer og udfordringer med.

Man skal også forvente, at man en gang i mellem har ondt i maven - for pludselig er der ingen garanti for at lykkedes, eller om der er penge til mad på bordet. Men det er en del af spillet, som også kan være spændende.

Men hun har fat i noget - jeg elsker mit arbejde, jeg elsker at se børn i

Forkids tøj, og jeg arbejder meget.

Hvorfor blev det børnetøj?

Det er jeg blevet spurgt om en del gange. Jeg er ordblind, og derfor var vejen for mig ikke den boglige – det besluttede jeg mig allerede for i 4. klasse.

Kærligheden til tøj startede i 9. klasse, da jeg var i praktik hos Nørgaard på Strøget. Det blev et langvarigt forhold med efterfølgende studiejob, elevplads og til sidst fastansættelse. Men lysten til at skabe har været der fra barnsben – med en far, som har været selvstændig igennem hele mit liv, og som viste mig vejen til at skabe noget selv, arbejde hårdt og aldrig give op!

Der skal skabes med hjertet, for det bliver hårdt engang imellem, så derfor skal du være sikker på, at det er noget, du vil kæmpe for. Derfor blev det tøj.

Vores hverdag

Hjemme hos os er vores hverdag forholdsvis planlagt. Vi er så heldige at bo tæt på mine forældre – hvilket er med til at gøre, at det er muligt, at jeg arbejder i Forkids butikken (med lukketiderne).

Vi har jo kun en datter på 8 år, og jeg tror da, at der er stor forskel på at have et barn eller flere børn. Jeg har dog et stort ønske om at få flere børn, og så må tiden vise, hvordan man griber det hele an :-)

Forkids

Da jeg startede Forkids, var der stadig mén efter finanskrisen. Detailhandelen havde det svært, og børnetøj havde fået et ”kone-butik”-ry blandt bankfolk. Men jeg havde en mission: ”Alle skal have mulighed for at give deres børn tøj i god kvalitet og til gode priser samtidig med, at det er behageligt at have på, og funktionaliteten er i højsædet.”

Når man har en mission, må man jo udføre den – og derfor blev Forkids skabt.

Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, det ikke har været hårdt engang imellem at starte op – men jeg elsker Forkids, og derfor må man ikke give op. For mig er det et lykkeglimt, når jeg tilfældigt ser et barn i Forkids tøj. Forkids er lige blevet 2 år, og rejsen er først begyndt!

Nysgerrig på Forkids og Signe? Tøjet fra Forkids finder du her, og Signes blog, Forkidsblog, finder du lige her

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce