Aniston

Kvinde i fokus: Signe Gruelund

Børnetøjsdesigner med mod, håb, vilje - og masser af Stjerne-potentiale.

Signe Gruelund, 33 år, er ikke bare endnu en designer. Hun er en designer, der tør og gør.

Og det gør hun med så meget ambition, viljestyrke, mod og evne, at hun på blot et år er skudt til himmels blandt rigtig mange forældre og børn med hele to børnetøjsmærker: Stjerne og Forkids.

Stjerne lancerede Signe således i august 2011, og nu har hun for nyligt lanceret sit andet børnetøjsmærke Forkids, som er til de lidt større børn. Herudover er hun netop blevet indehaver af hele to børnetøjsbutikker i København. Så det går stærkt - rigtig stærkt!

Men hvad får egentlig en designer og mor til en 6-årig datter til at springe ud i at lancere hele to børnetøjsmærker?

Aniston.dk har mødt Signe Gruelund til en snak om karrieren, drømme og håb om fremtiden.
ANNONCE
Signe Gruelund og datteren Sara Marie - i tøj fra Stjerne, naturligvis! - Kvinde i fokus: Signe Gruelund Signe Gruelund og datteren Sara Marie - i tøj fra Stjerne, naturligvis!
Hvordan startede det hele for dig?
- Jeg er oprindeligt udlært i Nørgaard paa Strøget. Dernæst boede jeg i nogen tid i Paris, hvor jeg arbejde i H&M. Jeg har desuden læst til markedsføringsøkonom, og så har jeg arbejdet i PR- og marketingafdelingen hos Rosendahl, inden jeg arbejdede for børnetøjsmærket Holly's, fortæller Signe Gruelund, der nu designer for sine to egne børnetøjsmærker, der begge har fokus på, at det skal være smart børnetøj, rart for børn at have på og til at betale for forældrene.
 
Men hvorfor er du blevet iværksætter?
- Lige siden jeg var 12 år, har min drøm været at skabe mit eget tøjmærke. Drømmen udviklede sig stille og roligt til et mål, da jeg gik på Handelsskolen. Jeg elsker det, jeg laver og har ikke noget imod at arbejde rigtig meget, hvilket det kræver, når man er ved at opbygge noget. Men jeg tror, det er lysten til at skabe mit eget, som har gjort, at jeg er blevet iværksætter.
 
Hvordan fik du idéen til Stjerne og Forkids? Og hvad kom egentlig først?
- Jeg har arbejdet med børnetøj i mange år, så det var helt naturligt for mig, at det blev børnetøj. Jeg startede med Stjerne, som er basistøj til de mindste, for lidt over et år siden. Det gjorde jeg, fordi jeg kunne se et behov for lækkert tøj til gode priser. Men der var mange, der spurgte på tøj til ældre børn også, og derfor kom Forkids til før end forventet. Det er kollektionstøj, og det blev lanceret i september i år, så det er helt nyt.

- Det samme er mine to nye Forkids-butikker på Nørrebro og Østerbro, som er et led i at give kunderne mulighed for at mærke og se farver, print, kvalitet og pasform.

- Logoet til stjerne er i øvrigt min tatovering, som jeg har på mit håndled. Tatovering fik jeg lavet i Paris for 8 år siden, som en souvenir på min skønne parisertid. 


Hvad lægger du specielt vægt på, når du skal designe? Og hvordan er processen?
- Min baggrund inden for tøjbranchen gør, at jeg stiller høje krav til kvalitet. Det lægger jeg også vægt på, når jeg designer. Designet skal give plads til kvalitet, og materialerne skal være lækre og til at bevæge sig i. Forkids og Stjerne har fokus på, at tøjet sidder godt og er behageligt at have på. Sådan understøtter Forkids og Stjerne børns frie leg og motoriske udvikling uden snærende lynlåse eller for stramme detaljer. Og derudover skal tøjet kunne holde til meget! Fordi ... Alle, der har børn, ved at børnetøj skal kunne holde til meget i den kort tid, børnene kan passe tøjet.

- Og i forhold til processen, så er jeg selv med til at passe butikkerne, hvilket gør at jeg får mange gode input fra kunder. Det er vigtigt for mig, når jeg designer det enkelte stykke tøj.

 
Hvor er Stjerne og Forkids lige nu?
- Både Stjerne og Forkids er i en spændende proces lige nu, for der sker så meget for begge brands. Både fordi de får deres egne butikker, og fordi kollektionen bliver udvidet med flere styles samtidig med, at aldersgruppen også bliver udvidet. Så der er gang i den!
 
Og hvor er Signe så om 5 år?
- Jeg er stadig i fuld gang! For om 5 år er Stjerne og Forkids kollektionerne udvidet med flere styles og meget gerne en Forkids butik i Århus og i Odense.
 
Det lyder jo bare til, at alle dine drømme er blevet til virkelighed på rekordtid! Kan du ønske dig mere?
- Tja ... Hvad angår arbejde, så prøver jeg at omsætte mine drømme til mål. Og så drømmer jeg, rent privat, om, at min datter får et sundt og dejligt liv. Derudover kunne jeg da også godt drømme om et sommerhus på Mallorca, griner Signe.
 

Se mere om Stjerne på Stjernes hjemmeside eller Facebook-side.

Se mere om Forkids på Forkids' hjemmeside eller Facebook-side.
ANNONCE
Forkids nederdel med pailetter til 229 kr. - Kvinde i fokus: Signe Gruelund Forkids nederdel med pailetter til 229 kr.
Stjerne body med de karakteristiske stjerner til 85 kr. - Kvinde i fokus: Signe Gruelund Stjerne body med de karakteristiske stjerner til 85 kr.
Bluse med stjerner fra Stjerne til 100 kr. - Kvinde i fokus: Signe Gruelund Bluse med stjerner fra Stjerne til 100 kr.
Del

Seneste nyt

Annonce