Aniston

Alle mødre burde være selvstændige #1

Når mor springer ud af lønskabet.

Alle mødre burde være selvstændige #1

Kender du det der med konstant at have dårlig samvittighed, fordi din chef står og hiver i dig i den ene arm, og dit barn hiver i den anden? Sådan kan det i hvert fald nogle gange føles. 

Man knokler bagen ud af bukserne på jobbet, hiver computeren frem om aftenen og weekenden, og alligevel er det bare ikke godt nok, at man er nødt til at gå kl. 15:30, fordi man skal hente barn i vuggestue eller børnehave. Samtidig er det bare ikke godt nok, at man ikke har roen og overskuddet til at være sammen med sit barn, når man nu endelig har tre timer sammen, inden barnet skal i seng.

Jeg har haft flere ekstremt dårlige og pressede morgener, fordi jeg skulle koordinere barn, morgenmad og så i øvrigt samtidig være på job senest kl. 8 for, at det var muligt at gå kl. 16, fordi det var min hentedag. Jeg har været en sur og underskudsagtig mor, fordi jeg både har haft dårlig samvittighed over for min familie og er blevet pålagt dårlig samvittighed på jobbet - dårlig samvittighed, som har været uberretiget, men som har fyldt meget og har tæret på et i forvejen nedslidt energi- og overskudsdepot.

Men så blev jeg selvstændig, fik mig eget PR-bureau, og nu bestemmer jeg sg* selv! Jeg arbejder mere, end jeg nogensinde har gjort, men jeg gør det på den måde, som passer mig bedst, og som passer ind i mit liv (og så i øvrigt mine kunders). Og det er befriende! Jeg har meget mere overskud i hverdagen og til min familie. Det hele er meget sjovere, og at hente computeren frem om aftenen og sidde den halve nat og arbejde er faktisk helt okay. For der er gået en god morgen, en sjov og givende arbejdsdag og en hyggelig eftermiddag med Lillemanden forud herfor.

Nu har jeg kun været selvstændig i nogle måneder. Men jeg nyder (stort set) hver dag af det. Jeg nyder, at jeg ikke behøver at have dårlig samvittighed over for nogen som helst, og at det kun er mig selv, jeg i princippet står til ansvar for. Det gør mig til en meget bedre mor, en bedre kollega og et meget gladere menneske.

Dermed ikke sagt, at det at være selvstændig er for alle, som overskriften måske antyder. Og rent økonomisk er det da slet ikke nogen dans på roser. Men penge er ikke alt. Det er jeg, min familie og mit velbefindende dog.

Men det er jo bare mine briller og mit helt subjektive kig på det at være mor, kvinde og selvstændig. For at få flere perspektiver på, har jeg inviteret tre super dejlige kvinder til at fortælle om deres liv som mødre og selvstændige kvinder.

De næste dage glæder jeg mig derfor til at læse, hvad de dygtige selvstændige mødre Jelena fra børnetøjsbutikken Sejedrenge.dk og Magic Robes, Karin fra PR-bureauet ThinkPR og Signe fra børnetøjsmærket Forkids har at fortælle. Tag godt imod :)

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce