Aniston

Alle mødre burde være selvstændige #3

Jelena Durovic fra Sejedrenge.dk og Magic Robes: Iværksættermor med iværksætter på.

Hvor sej er man lige, hvis man har en børnetøjsbutik halvvejs godt gemt væk på Nørrebro, og vinder prisen som Københavns bedst børnetøjsforretning OG så lige vælger at lancere eget børnetøjsmærke samtidig med, at man også har overskud til at knuselske to børn, et bonusbarn og en mand og i øvrigt være en über rar person? 

Så sej er Jelena, som står bag børnetøjsbutikken Sejedrenge.dk og det helt nye børnetøjsmærke Magic Robes.

Jeg har inviteret Jelena, som i øvrigt til dagligt blogger på Iværksættermor.dk, til at fortælle lidt om, hvordan hun er iværksættermor.

Tag god imod :)

ANNONCE
Jelena, 33 år, og hendes mand Rune. Sammen har de Alexander på 3,5 år og Philip på 2 år. - Alle mødre burde være selvstændige #3 Jelena, 33 år, og hendes mand Rune. Sammen har de Alexander på 3,5 år og Philip på 2 år.

Som barn og senere som studerende havde jeg mange forskellige drømme om, hvad jeg skulle lave, når jeg blev stor. Det at åbne en børnetøjsbutik var ikke en af dem. Så blev jeg mor. Mor til to drenge og bonusmor til en skøn pige, alt sammen indenfor få år, og børn og børneprodukter blev som ved et trylleslag en stor del af mit liv.

Så da en veninde for to år siden foreslog, at jeg skulle starte egen forretning, og jeg var færdig med at grine af det fjollede forslag, var det eneste, som jeg kunne forestille mig at arbejde med noget med børn.

Jeg startede forsigtigt ud med at få et CVR-nummer og en webshop med børnetøj, mens jeg var på barsel med min yngste søn. Men da min barsel sluttede, måtte jeg indse, at jeg umuligt kunne have både webshop og et fuldtidsjob og gøre begge dele godt. Så jeg sprang. Kastede mig hovedkulds i det. Sagde mit udmærkede og sikre job op og åbnede den fysiske butik på Nørrebro og blev selvstændig på fuld tid.

Mit spring ud i det usikre liv som selvstændig var ikke gennemtænkt. Jeg havde ikke lavet 1-, 3- eller 5-års forretningsplaner. Jeg kendte ikke branchen. Jeg havde ingen kontakter. Jeg var dømt til at fejle - og det her er så opskriften på det, man ikke skal gøre :-)

Alligevel er det gået godt. Butikken Sejedrenge.dk er her endnu, og den har netop - for andet år i træk - vundet Børn i Byen Prisen som Københavns Bedste Børnetøjsforretning. Forretningen er blevet udvidet med Magic Robes, mit eget børnetøjsmærke, samt en YouTube-kanal med læringsvideoer for de mindste.

Det lyder nemt, ikke? Wrong. Det er benhårdt.

Jeg læste for nylig et citat om, at selvstændige gerne arbejder 80 timer om ugen for at slippe for at arbejde 37 timer som lønmodtagere. Og det er ikke helt forkert.

Man skal ikke være selvstændig, hvis man ikke har tænkt sig at arbejde for det. Jeg anede ikke, hvad jeg havde rodet mig ud i, da jeg tog springet. For jeg har aldrig løbet hurtigere, end jeg gør nu. Jeg har aldrig lært så meget på så kort tid i mit liv (universitetet var en joke sammenlignet med det her), og jeg har aldrig haft så meget at tabe (ikke mindst økonomisk) som nu.

Jeg læste for nylig et citat om, at selvstændige gerne arbejder 80 timer om ugen for at slippe for at arbejde 37 timer som lønmodtagere. Og det er ikke helt forkert. For selv om det kan være hårdt at være selvstændig, så er det det hele værd!

Det giver mig fx. en fantastisk glæde at vide, at jeg hver eneste dag laver noget, som giver mening for mig og ikke er dikteret af en chef (som jeg måske/måske ikke er enig med). Succeserne føles enorme, selv når de er små, og så er der fleksibiliteten. Det at være selvstændig giver nogle fantastiske friheder, som er guld værd, når man har små børn.

Jeg har for eksempel valgt først at åbne butikken (som er strategisk placeret 5 minutter fra både hjem og institutioner) kl. 11, så jeg kan nyde mine børn og handle/lave mad om formiddagen. Og det arbejde, som jeg ikke når, mens jeg er i butikken, laver jeg hjemme om aftenen, når børnene sover.

Jeg prøver virkelig at ignorere telefonen og lade være med at tjekke mails, når jeg er sammen med min familie, for jeg vil rigtig, rigtig gerne undgå, er at de oplever, at jeg ikke er til stede, når vi er sammen. Det kan, til tider, være en udfordring (større end moms- og årsregnskaber, og det er ikke så lidt sagt :-)), men jeg kæmper for succes på hjemmefronten på samme måde, som jeg kæmper for virksomheden. Og selv om jeg indimellem (ofte?) kvajer mig, så går det langt det meste af tiden - heldigvis.

Det, at jeg har kastet mig ud i iværksætteriets lumske vande, er noget af det bedste, jeg nogensinde har gjort - selvom det er hårdt. Det er fantastisk at være Iværksættermor, og jeg ville gøre det samme igen, hvis jeg fik muligheden for at starte om igen.

Eller, jeg ville nok vælge at undersøge markedet, skabe et netværk og lave 1-, 3- og 5-årsforretningsplaner, inden jeg gik i gang. For det er en rigtig god idé :-)

Nysgerrig på Jelena, Sejedrenge.dk, Magic Robes og alle Jelenas andre projekter? Du finder Jelenas blog her, Sejedrenge.dk her og Magic Robes her.

ANNONCE
Alle mødre burde være selvstændige #3
Del

Seneste nyt

Annonce