Aniston

Osmo - en lille genistreg til ungernes iPad

Osmo - en lille genistreg til ungernes iPad

Mine unger elsker at spille iPad - sikkert lige så meget som alle mulige andre børn. Jeg er nok også i den sammenhæng typisk mor og synes tit, at det tager alt for meget fokus - og vi har endda regler for, hvor meget vores børn må spille.

Ikke desto mindre blev jeg faktisk ret begejstret, da Osmo kom på banen - fordi det netop tilbyder noget andet, end det jeg ville kategorisere som meningsløse spil. 

Her er, i min optik, tale om en lille genistreg. Osmo er nemlig interaktive læringsspil. Og inden du tænker, at det da lyder langhåret, så hæng lige ved alligevel. 

Osmo består af forskellige spil, der dels installeres via en app på iPad'en, dels fysiske elementer, man spiller med. Herigennem opnås altså en interaktivitet, der sammen med spillene er både pædagoiske og unikke i sin form. 

Spillet roses for at fremme barnets kreativitet og sociale intelligens, og den præmis køber jeg faktisk efter, at vi har testet konceptet gennem et stykke tid. 

Vores søn på 7 år er særligt begejstret for Numbers, der er et praktisk spil med matematiske opgaver. Tilsvarende begejstret er han for Osmo Coding, der igennem leg introducerer børn til programmering.

Vores datter på 5 år er vild med Masterpiece - et spil, hvor man kan tegne og efterfølgende lave timelapse videoer af sine kreationer. Seneste spil til vores samling Osmo Coding er hun også ret glad for. 

Som du nok allerede har fornemmet, er jeg ret begejstret for konceptet, som er en kombination af leg og læring, som jeg har svært ved at få armene ned over.

Seneste skud på Osmo-stammen hedder Pizza Co. Her får børnene mulighed for at styre deres eget virtuelle pizzaria og lærer samtidigt matematik. Det skulle gerne lande i handlen i Danmark lige inden jul - gæt om det er på ønskesedlen på vores matrikel.


Se evt. mere om læringsspillet Osmo til iPad her.

ANNONCE
Osmo Numbers
Del

Seneste nyt

Annonce