Aniston

Kombucha: En ny sundhedstrend fra USA på vej?

Revive Kombucha er blot en af utroligt mange varianter kombucha, som forhandles i USA. Den havde et lille snert af ingefær, hvilket faktisk passede glimrende til sushi. - Kombucha: En ny sundhedstrend fra USA på vej? Revive Kombucha er blot en af utroligt mange varianter kombucha, som forhandles i USA. Den havde et lille snert af ingefær, hvilket faktisk passede glimrende til sushi.

Hvis der er en ny trend, så skal jeg dæleme nok sørge for at undersøge den!! Således også med Kombucha, som er den seneste sundhedstrend i USA, og som nok skal ramme lille Danmark på et tidspunkt inden så længe.

Jeg havde læst om Kombucha, lige inden vi rejste til USA, og der stod i artiklen, at man ikke kunne undgå den fermenterede sundhedsdrik, hvis man var i USA. Det var så ikke helt rigtigt!

Faktisk skulle vi helt til New York, førend Kombucha stod på hylderne i samtlige caféer, food courts og trendy kaffebarer. Desuden spottede vi drikken i Whole Foods i de få byer, hvor de var så heldige at have det über lækre, yderst indbydende, næsten helt ind til benet økologiske og både tidsrøvende og pengesugende supermarked.

Men mange trends starter jo netop i New York og spreder sig til øvrige (mere trendy) dele af USA, inden de stille og roligt måske også siver til Europa og lille Danmark.

Med Kombucha var der således en mulighed for at være first mover, og sådan en mulighed lader jeg ikke min næse gå forbi!

Kombucha er, kort fortalt, fermenteret te, som er spækket med de gode og meget sunde mælkesyrebakterier, som gør så meget godt for vores fordøjelse, helbred og velvære.

Når man sætter læberne til flasken, smager kombucha dog ret meget som en sodavand uden specielt meget smag. Og faktisk er det første, man kommer til at tænke på, når de første dråber rammer smagsløgene, øl.

Kombinationen af bakterier og gærkulturer i kombucha gør dog drikken en del sundere end din normale fredagspilsner, og den probiotiske effekt (altså mælkesyrebakterierne effekt) skulle efter sigende være god nok. At mange af de sunde mælkesyrebakterier så sandsynligvis vil lide en smertefuld død på vejen ned gennem fordøjelsessystemet, er en helt anden snak ...

Kombucha er dog stadig sundt, indeholder vitaminer samt aminosyrer, og så er den tilmed læskende. Når man lige har vænnet sig til den store mængde brus og den lidt gærede smag, kan den faktisk også sagtens nydes.

Helt first mover er jeg i øvrigt ikke. Faktisk skulle den fermenterede te allerede være at finde i visse helsekostforretninger i Danmark. Jeg er dog endnu ikke stødt på den derude.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce