Aniston

Yndlings-vikingen går øko

Når man stor for at blive forældre og går og hygger om den store mave med forventningens glæde (og en vis grad af træthed (fordi man ikke ved bedre)) malet i ansigtet, så køber man en hel masse spændende ting til det barn, man endnu ikke har set eller ved, hvem er.

Det gjorde vi også. Og selvom ingen af os tjente særligt mange penge i lige den periode, så lagde vi den ene webshop ordre efter den anden med babytøj, strikkede sutsko, babyudstyr og alle de der babydimser, som, man tror, er uundværlige, men som viser sig at være meget mere end ligegyldige, når man står med en skrigende og konstant sulten baby på armen.

Det var allerede i vores indkøbsproces til den kommende baby, der siden blev til Lillemanden, at vi blev stormfuldt forelskede i Danefæs fine, finurlige og ærkedanske univers. 

Når jeg kigger på babybilleder af Lillemanden, er der derfor også ret mange billeder af ham med vikinger på maven, på sengetøjet og på sutskoene.

Alt var lige tilpas farverigt, blødt, kvalitetsmæssigt i orden, og så var det, ikke mindst, produceret med omtanke for miljøet.

Mange liter modermælkserstatning er løbet under broen siden, og Lillemanden skal starte i SFO om tre uger. 

Vi har dog stadig en forkærlighed for Danefæ og Erik Viking - omend det er en helt anden type styles, vi går efter nu. Og nu griner Lillemanden med os, når vi fortæller ham om, at han troede, at Danefæs velkendte viking var et portræt af hans far, som nogen havde plantet på hans hættetrøje.

Ligesom der er sket meget med Lillemanden på de snart 6 år, han har gået med sine små børnefødder på denne jord, så er Danefæ også et brand, der er i konstant udvikling. De har bl.a. også mærket Bifrost og har for ikke så lang tid siden lanceret det fine mærke DYR, og nu barsler de simpelthen med en lille ny: Danefæ Organic.

Danefæ får her til april en lille ny baby, som jeg fik et lille smugkig på under modemessen, og som jeg, hvis jeg var kommende babymor igen (det er jeg ikke!), ville juble højt over!

Godt nok har Danefæ i årevis haft stort fokus på, at produktionsmetoder og materialer skulle påvirke miljøet mindst muligt. Men med den nye Danefæ Organic linje tager de skridtet til 100 pct. økologiske børnetøj.

Danefæ Organic er, ligesom bl.a. Bifrost og Dyr, en ny selvstændig linje, der, qua navnet, naturligvis læner sig op ad Danefæ-universet.

Det er da også de velkendte motiver fra Danefæs kollektioner, der går igen i nyfortolkninger. Hvad der dog er markant anderledes, er bl.a. farverne, som er langt mere afdæmpede end dem, vi typisk kender fra Danefæ.

Herudover er alle print vandbaserede, tøjet er Økotex certificeret og BSCI certificeret, og så er designet inspireret af naturen med et humoristisk twist. Bl.a. kommer der et ret fedt print med den afskyelige snemand, der, pga global opvarmning, har opgivet at skræmme folk i sneen og i stedet har kastet sig over havearbejde.

Det er sjovt, og det er fint, og det er vigtigt, og så skulle kollektionen i øvrigt ramme butikkerne her i april. Kollektionen har primært fokus på de helt små, men jeg kunne godt falde for et par af de fine styles, der går lidt højere op i størrelserne til Lillemanden. Bl.a. er stregtegningen af Erik Viking jo ret fed!

Jeg fik nogle (få) billeder af de fine styles med mig fra modemessen tidligere på året, så i anledningen af, at jeg selv er ret spændt på at gense kollektionen, får du lov til at smugkigge og vente i spænding sammen med mig :)

ANNONCE
Yndlings-vikingen går øko
Del

Seneste nyt

Annonce