Aniston

Mindfulness en masse

Nu har jeg skrubbet og skuret hytten, indkøbt julegaver fra nær og fjern, arrangeret mandelgave og sørget for julehygge i det lille hjem.

I går aftes kom den store forløsning så, og fra i dag og hele ti dage frem står kalenderen bare på afslapning og juleferie samt en lille tur til London med endnu mere afslapning, restaurantbesøg, sightseeing, eventuelt en smule shopping samt vaskeægte familietid.

Når man har knoklet det hvide ud af øjnene i mere eller mindre hele 2015, kommer sådan en lang juleferie faktisk som den usædvanligt gode rosin i pølseenden, og der skal geares helt ned, nusses uredt børnegarn og dyrkes gode bøger samt, ikke mindst, males i mindfulness malebøger til den helt store guldmedalje!

Lillemanden og jeg har en fælles passion for at finde de fine malebøger med de mange kringelkroge og detaljer frem sammen med tusser eller farveblyanter, og så kan vi faktisk sidde i en god rum tid og mest af alt bare koncentrere os om at tegne inden for stregerne.

Det er ikke hver gang, det lykkes. Men det er nu også underordnet, for den tid, der tilbringes med en mindfulness malebog handler slet ikke om resultatet men om processen og den tid, der bliver brugt på det og ikke alt muligt andet.

Efterhånden har vi da også opbygget en god bunke af de såkaldte zendoodle malebøger, voksen malebøger eller mindfulness malebøger, og jeg kan kun anbefale at gå i krig med dem, hvis man er typen, der ellers knap når at sætte sig i sofaen på noget tidspunkt af døgnet, fordi man liiiige skal ... Og den kender de fleste kvinder vist.

Hvis vi skal pege på nogle favoritter inden for genren, må det være Johanna Basford. De er yderst fine at gå på opdagelse i, og de har store kvadratiske sider, som to personer sagtens kan male i sammen, hvis man vil gøre mindfulness-projektet til kvalitetstid.

Johanna Basfords seneste udgivelse i Danmark er "Det forsvundne ocean", som rummer tegninger med alt, hvad der har med havet og havbunden at gøre, og som faktisk er rigtig fin og spændende.

Til mindfulness på farten er Emma Farrarons små malebøger derudover rigtigt fine.

Jeg tænker, at alle malebøgerne og tusserne skal findes frem igen i morgen. Dagen i dag er gået med at pakke et halvt ton legetøj ud af æsker, med LEGO-byggeri samt Inderst Inde på dvd'en og den obligatoriske julelur på sofaen.

På billederne er det i øvrigt Emma Farrarons "Mindful Malebog" (udgivet af Rosinante) samt Johanna Basfords "Den fortryllede skov" (udgivet af Politikens Forlag).

ANNONCE
Mindfulness en masse
Del

Seneste nyt

Annonce