Aniston

DANISH FASHION / NOW

Dansk mode hyldes og udstilles på BRANDTS.

Mode er et levende sprog, som igennem århundreder er blevet fortalt gennem unikke fortællinger, men som også på én og samme tid, tager del i samme historie. 

En historie, som både indeholder fortællingen om, hvor og hvordan moden stille blomstrede og så smukt gik fra et kapitel til det næste. Men også om, at mode fra tid til anden har været genstand for revolutioner, som påvirkede og eller ændrede modebilledet radikalt og blev en del af verden omkring den.

Mode afspejler med andre ord den tid, vi lever i. Den afspejler den verden, vi befinder os i, og de individer, vi lever som.  

Moden er ikke bare fortællinger. Det samme gælder nemlig for hvert enkelt item, som også indeholder en hel fortælling i sig selv. De vil ofte afspejle en del af modehistorien og en personlig historie.

Mit tøj tager eksempelvis det meste af pladsen i min lejlighed, så ja, jeg bor bogstaveligt talt i mit skab! Et skab, som indeholder næsten alt fra boyfriend jeans til kimonoer, sneakers, basis T-shirts, høje hæle, kjoler, blazere etc., hvor af det meste af det er vintage eller genbrug og derfor allerede afspejler en modefortælling fra en tidligere periode og en personlig historie fra den eller de personer, der var så heldige at have det før mig. 

Og mens jeg tilføjer en detalje mere, så tænker jeg ofte over deres historier. Historierne før min egen.

Jeg har en måske 10 år gammel uldcardigan fra Mads Nørgaard Copenhagen, som over tid har fået flere huller og desuden er krympet, men jeg kan ikke få mig selv til at smide den ud, fordi den var det første stykke tøj, jeg købte fra Mads Nørgaard.

I vor tid fortsætter det altså med at være, som det altid havde været. Undtagen når det kommer til moderevolutioner, som vi kender dem fra Paris og Storbritannien. Men til gengæld ser det ud som om, at vor tids moderevolutioner foregår i Skandinavien og dermed også i Danmark.

Med forbilleder i Paris, London og Milano har de danske designere de seneste år ikke kun skabt deres egen stil - de har også skabt en international succes med dansk mode.

Det er præcis den stil, som lige nu er til offentlig skue med udstillingen DANISH FASHION / NOW på Brandts i Odense.

Alt fra skitser til færdige modeller og showpieces fra flere danske designere og mærker, herunder Mads Nørgaard, Wood Wood, Stine Goya, Henrik Vibskov, Freya Dalsjö etc., såvel som personlige fortællinger og kommentarer fra andre modepersonligheder såsom kunstneren Sergei Sviatchenko, forfatteren Lone Hørslev, radioværten Sara Bro, bloggeren Vincent Beier og brandingspecialist indenfor mode og livsstil Allan Kruse.

Hver og en har de taget personlig del i udstillingen DANISH FASHION / NOW og har på den måde skabt deres helt egen moderevolution. De har skabt et levende sprog gennem tøj, og de har bidraget til moderefleksionen af den tid, vi lever i.

Udstillingen er tilgængelig indtil 13. september 2015, i Brandts Klædefabrik i Odense, og som en detalje til udstillingen har den danske designer Mads Nørgaard i samarbejde med den odenseanske multi brand store Dr. Adams designet flere t-shirts med revolutionerede udsagn, der også afspejler vor tids mode.


Find Mads Nørgaards DANISH FASHION / NOW-kollektion her, i butikken og på selve udstilligen på Brandts Klædefabrik.

ANNONCE
DANISH FASHION / NOW
SHOP NOW - dr.Adams x Mads Nørgaard x Brandts tees
Del

Seneste nyt

Annonce