Aniston

8 tendenser fra efterår- og vinter, som også holder i den kommende sæson

Hvilke gamle kendinge bliver også en del af forårs- og sommersæsonen?

Efterår- og vintersæson 2012 er ifølge modekalenderen snart et overstået kapitel og må overlade pladsen til den forårs- og sommersæsonen 2013 og de dertilhørende trends og tendenser. Men denne gang er det ikke et helt så drastisk skifte, som det ellers nogle gange har været. 

Mode går i det hele taget ofte i ring, og enkelte tendenser vender fra tid til anden tilbage til modebilledet med sæsonernes mellemrum. I nogle tilfælde er der dog tendenser, som helt og aldeles forbliver en del af det aktuelle modebillede i flere sæsoner. Dette kaldes hver især en tilbagevendende eller længerevarende tendens. Og den kommende forårs- og sommersæson er ingen undtagelse i denne sammenhæng.

Denne sæson er, udover nye og forårs- og sommerinspirerede tendenser, også domineret af flere tendenser fra efterår og vinter, og i enkelte tilfælde af tendenser helt tilbage fra den forrige forårs- og sommersæson i 2012. 

Aniston.dk har samlet en række af disse længerevarende tendenser, som begyndte i en tidligere sæson, men som stadig er en del af den aktuelle sæsonens tendenser.
ANNONCE
Outfitfoto: http://lookbook.nu/look/1842144-WHITE-BABY-WHITE - 8 tendenser fra efterår- og vinter, som også holder i den kommende sæson Outfitfoto: http://lookbook.nu/look/1842144-WHITE-BABY-WHITE
Nr. 1 - Farven hvid
Den hvide farve i sig selv er, traditionen tro, en fast tendens i enhver forårs- og sommersæson, og 2013 er også domineret af den hvide farve.

I denne sæson dominerer den hvide farve både i form af farven i sig selv og som enkelt element i et outfit, men også som hvid fra top til tå, hvilket vi blev introduceret for allerede i foråret 2012, og som sidenhen har været en del af modebilledets mest dominerende tendenser. 

Farven hvid er i denne sæson ikke kun en traditionel farve, det er også blevet en længerevarende tendens og dominerende tendens, som i denne sæson ses i alle afskygninger og stilarter. 


Hvid oversized blazer fra Acne, kan købes her.

Hvid kjole fra Monki 

Skulpturelle Acne støvletter, fundet hos Dr-adams.dk

Hvid Sick cap fra mærket Sick Girl, fundet hos Asos.com
ANNONCE
Outfitfoto: http://lookbook.nu/look/4557243-59-DUDE - 8 tendenser fra efterår- og vinter, som også holder i den kommende sæson Outfitfoto: http://lookbook.nu/look/4557243-59-DUDE
Nr. 2 - Sportsinspirede hverdagselementer
De sportsinspirerede elementer, som har domineret modebilledet siden efterår/vinter sæsonen 2012's sportsinspirede elementer, som en del af hverdagsgarderoben tendens, er efterhånden blevet en længerevarende tendens, som også vil blive dominerende i denne sæson. 

I denne sæson ses de sportsinspirede elementer også i alle afskygninger og sportsinspirationen i alle former for beklædningsgenstande og stilarter. Det nye i denne sæson er bare, at sportsinspirationen også er repræsenteret i shorts og mavekorte toppe.


Geek Sweatshirt fra Topshop.com

Sportsinspireret LDN bluse fra Topshop.com

Nike Wedge Sneakers fra Asos.com

Kenzo Cap, fundet hos Dr-adams.dk
ANNONCE
Outfitfoto: http://lookbook.nu/look/2801859-Right-here - 8 tendenser fra efterår- og vinter, som også holder i den kommende sæson Outfitfoto: http://lookbook.nu/look/2801859-Right-here
Nr. 3 - Skulpturelle sko
De skulpturelle sko er en tilbagevendende tendens, som fra tid til anden dukker op i modebilledet. I denne sæson afspejler de skulpturelle sko både 1970'ernes skulpturelle plateau, 1990'ernes Buffalo støvler, som Moonspoon Saloon genoplivede i 2011, og vor tids tårnhøje versioner, uden hæl bag til, med nitter, flapper, en ekstra hæl, transparente hæle eller kanter etc. 

De skulpturelle sko ses i utallige afskygninger - også, eller igen, i denne sæson. 


Sorte Wedges fra mærket Nly fundet hos Nelly.com

Plateau sandaler med gennemsigtig kant fra det parisianske mærke Carven, fundet hos Stoy-munkholm.com

Wedges med nitter fra Jeffrey Campbell, fundet hos Nelly.com

Skulpturelle støvletter fra svenske Acne, fundet hos Dr-adams.dk
ANNONCE
Outfitfoto: http://lookbook.nu/look/4570047-Moustache - 8 tendenser fra efterår- og vinter, som også holder i den kommende sæson Outfitfoto: http://lookbook.nu/look/4570047-Moustache
Nr. 4 - Den lange frakke
Den lange frakke i både trenchcoat-lignende, herreinspireret og skulpturel udgave, som var en del af AW 2012 sæsonens tendenser, bliver også en del af modebilledet i den kommende forårs- og sommersæson. 

Og denne sæson varierer længden lige så meget som i den forrige - fra ankel-længde til knæ-længde, lige over knæet og lige under. Frakkernes sorte, grå og mørkeblå nuancer holder stadig. Men de mere lyse forårsfarver som hvid, creme og pasteller vil også blive repræsenteret i sæsonens lange frakker.


Grå frakke med bindebånd fra Weekday.com

Mørke blå frakke fra Weekday's MTWTFSS SS13 kollektion - Er spottet i Weekday's butikker
ANNONCE
Outfitfoto: http://lookbook.nu/look/4138708-BLACK-AND-LEO - 8 tendenser fra efterår- og vinter, som også holder i den kommende sæson Outfitfoto: http://lookbook.nu/look/4138708-BLACK-AND-LEO
Nr. 5 - Læder
Læder i sig selv bliver ofte betegnet som en udødelig klassiker og enkelte læderelementer, som den legendariske læderjakke, vil formentlig aldrig forlade modebilledet helt. Designet varierer blot fra sæson til sæson.

Siden forår/sommer sæsonen 2012 har læderelementer dog fyldt mere i modebilledet end, hvad de ellers generelt gør i løbet af en sæson.

Læderelementer som den korte læderjakke og AW12 sæsonens længere version, læderbukserne, støvler i læder og lædervesten eller bare elementer med læder som detalje, som armyjakken, den lange frakke og denimskjorten med læderærmer, er blevet en decideret  tendens, som også dominerer i forårs- og sommersæsonen 2013.

I denne sæson er læder dog ikke "kun" en klassiker, det er nu en længerevarende tendens!


Kort læderjakke fra Topshop.com 

Lædervest fra Hm.com

Armyjakke med læder ærmer fra Topshop.com

Læderbukser fra Hm.com

Ankelstøvler i læder fra Acne, fundet hos Dr-adams.dk
ANNONCE
Outfitfoto: http://lookbook.nu/look/4269895-Polka-dot-party-skirt Foto LANVIN skirt - Polyvore.com - 8 tendenser fra efterår- og vinter, som også holder i den kommende sæson Outfitfoto: http://lookbook.nu/look/4269895-Polka-dot-party-skirt Foto LANVIN skirt - Polyvore.com
Nr. 6 - Ladylike
Siden ladylike-begrebet, som vi kender det i dag, kom til verden i slutningen af 1940'erne, og legendariske modeskabere som Christian Dior og Coco Chanel, med hver deres opfattelse af begrebet, gjorde det til en ikonisk stilart og et synonym med en elegant, feminint og ekstravagant lady (dame/kvinde), er ladylike blevet en af modeverdenens mest epokegørende og tilbagevendende tendenser.

1940'erne/1950'ernes ladylike med alt, hvad det indebærer af feminine, elegante og ekstravagante elementer, har været en af modebilledets tendenser i de sidste sæsoner i både mere eller mindre dominerende forstand. Og tendensen ses altså også i forårs- og sommersæsonen 2013.

Og ligesom i de forrige sæsoner afspejles 1940'erne/1950'ernes ladylike både som den gennemførte ladylike-stil inspireret af enten Christian Dior's New Look eller Coco Chanels mere komfortable modstykke, og stilen må gerne kombineres med sæsonens grafiske print eller de sportsinspirerede elementer.


Full Midi skirt fra det franske mærke Lanvin, kan købes her.

Pencil skirt med grafisk print fra danske Peter Jensen, fundet hos Dr-adams.dk

Sort tanktop fra Cheap Monday, fundet hos Weekday.com

Silke top med krave fra Marc by Marc Jacobs, fundet hos Dr-adams.dk

Sorte støvletter fra Asos.com

Sorte wedge trainers fra mærket Ash, fundet hos Asos.com 
ANNONCE
Outfitfoto: http://lookbook.nu/look/4019310-LFW-Outfit-1 Foto Adidas Sneakers fra polyvore.com - 8 tendenser fra efterår- og vinter, som også holder i den kommende sæson Outfitfoto: http://lookbook.nu/look/4019310-LFW-Outfit-1 Foto Adidas Sneakers fra polyvore.com
Nr. 7 - Sneakers
Sneakers er ikke længere forbeholdt sportsrelateret arealer, men er efterhånden blevet en del af hverdags- og basisarderoben og lidt af et statement, som findes i alle former for farver og design. I de seneste sæsoner er sneakers blevet fast inventar i modebilledet. Det farverige fodtøj ses i alle stilarter, alle sammenhæng og er nærmest blevet et fashion statement i sig selv - og denne sæson er ingen undtagelse.

I denne sæson er sneakers også alle steder, i alle afskygninger og farveskalaens farver og i alle tænkelige looks!

Og som det var i den forrige sæson og sæsonen før den - så er alt tilladt! Der er ingen regler for, hvor, hvornår og hvordan det er korrekt at bære sneakers, hvilken farve eller farvekombination de skal have, hvilket mærke der er korrekt, hvilket design som er moderigtigt, eller hvad der er "rigtig eller forkert".

Det eneste som er "rigtigt eller korrekt" er, at sneakers nu er blevet en længerevarende tendens i modebilledet.


New Balance sneakers (i lyserød, turkis, sort og grå), fundet hos Dr-adams.dk

Adidas sneakers med vinger, findes hos Luisaviaroma.com

Sorte Adidas sneakers med lyserøde striber, fundet hos Zalando.dk

New Balance sneakers i lilla, fundet på Asos.com

Sorte og grå New Balance sneakers, frundet hos Dr-adams.dk

Nike sneakers fundet hos Stoy-munkholm.com
ANNONCE
Outfitfoto: http://lookbook.nu/look/3031177-Geometric-patterns - 8 tendenser fra efterår- og vinter, som også holder i den kommende sæson Outfitfoto: http://lookbook.nu/look/3031177-Geometric-patterns
Nr. 8 - Grafiske print og farverige mønstre
De grafiske eller digitale print og farverige mønstre i alle afskygninger og elementer har  siden forårs- og sommersæsonen 2012 været en lige så dominerende tendens som farven hvid eller de sportsinspirerede hverdagselementer, og sådan bliver det også i den kommende sæson. 

I forårs- og sommersæsonen 2013 er der også fokus på de farverige mønstre og de grafiske, de digitale eller multiprintede elementer. Både som det enkelte mønstrede eller printede element i et afdæmpet outfitt med print eller mønster, som et gennemgående mønster/print eller et miks & match med to eller flere forskellige mønstre i et outfitt. 


Cap fra Kenzo fundet hos Dr-adams.dk

Bukser i sort/hvid grafisk print fra Hm.com

Skjorte i farverigt grafisk print fra Monki.com

Trøje i farverigt mønster fra Kenzo, fundet hos Dr-adams.dk

Pencil skirt i grafisk/digitalt print fra Peter Jensen, fundet hos Dr-adams.dk
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce