Aniston

Vintertrend 2012: Læder

Læderfetish er blevet en del af hverdagsgarderoben.

Læderlooket og den moderigtige læderfetish, som vi også så i sidste efterår/vinter, er tilbage denne sæson.

Denne sæsons læderfetish ligner meget den, vi også så sidste efterår og vinter med læder-nederdele, læderjakker, læderleggings og -bukser, shorts i læder, læderhandsker og læderdetaljer på eksempelvis jakker, frakker og strik. 

Det nye ved denne sæsons lædertendens er dog, at den korte læderjakke også må være lang eller kombineret med den stærke militær-inspirerede tendens, og at det er tilladt at kombinere det mere feminine og ladylike med det mere rå look.

Aniston.dk byder på inspiration til sæsonens forskellige måder at bruge lædertendensen.
ANNONCE
Læderjakke fra Stine Goya AW 12 kollektion. Foto: Aniston.dk - Vintertrend 2012: Læder Læderjakke fra Stine Goya AW 12 kollektion. Foto: Aniston.dk
Læderjakken
Den har været hot i mange år og har været en fast del af blandt andet 80'ernes punkmiljø, 90'ernes grungemiljø og ja ... den holder stadig!

Læderjakken er altså en udødeliggjort klassisker, som fra tid til anden skifter længde eller design, men som altid figurerer i modebilledet.

Fra sæson til sæson skifter looket på læderjakken dog som oftest, og i denne sæson må læderjakken både være kort, lang, med skrå lynlås, med og uden nitter og Lisbeth Salander-inspireret i et mere trashy og råt look.
ANNONCE
http://lookbook.nu/look/4033442-London-Fashion-Week-Day-4 - Vintertrend 2012: Læder http://lookbook.nu/look/4033442-London-Fashion-Week-Day-4
Læder og militærtendensen
Militær-inspirerede elementer er, som læder, også (næsten) en evig tendens i modebilledet. Uanset om det er armyjakker, armybukser, armyskjorter eller ander dele af den klassiske uniform.

Militærinspirerede elementer og camuflage er også en dominerende tendens denne sæson.

Både for sig selv men også meget gerne kombineret med sæsonens lædertrend.

Brug militærelementerne og læder i et og samme look med enten læderjakken over armyskjorten, den velkendte armyjakke kombineret med læderbukser eller sæsonens armyjakke med læderærmer.
ANNONCE
Frakke med læder ærmer fra Just Female. Foto: Asos.com - Vintertrend 2012: Læder Frakke med læder ærmer fra Just Female. Foto: Asos.com
Læder på den lang frakke
Læderdetaljer eller læderærmer ses også i kombination med sæsonens lange og mere skulpturelle frakker og er, i modsætningen til armyjakken med læderærmerne, knap så rå.

Den er i stedet mere inspireret af både det klassiske univers, det skulpturelle, workwear-kategorien, sæsonens sportswear-tendens eller det uundgåelige herreinspirerede univers. 

Brug den lange frakke med læderærmer som en minimalistisk rå undertone i workwear-outfittet, og kombiner gerne mange andre læderaccessories (taske og tårnhøje støvletter) i looket.

Den lange frakke vil dominere de rå elementer og holder looket enkelt, feminint og knap så råt.
ANNONCE
Læderbukser fra Asos.com - Vintertrend 2012: Læder Læderbukser fra Asos.com
Læderbukser
Læderbukserne er en tidløs klassisker, som ofte dukker op i modebilledet - både i den klassiske, rå og sorte version, men også domineret af den igangværende sæsons tendenser.

Denne sæson findes de klassiske læderbukser bl.a. i en grålig, mat og bordeaux udgave.

Brug dem gerne sammen med en rå armyjakke for et råt look eller sammen med en herreinspireret blazer eller lang frakke for et mere feminint og skulpturelt workwear- og hverdagslook.
ANNONCE
Foto: Weekday - Vintertrend 2012: Læder Foto: Weekday
Læderdetaljen
Sæsonens læderdetaljer adskiller sig ikke synderligt fra foregående sæsoners retningslinjer og kan således være alt fra en jakke eller frakke med læderærmer til en kjole med læderbondagedetaljer eller den mere minimalistiske version, hvor læderdetaljen eksempelvis er skoene, tasken eller en fin læderclutch.

Læderdetaljerne behøver dermed ikke at være det dominerende, men må alligevel gerne være et iøjnefaldende element. 

Tag udgangspunkt i, hvilke læderelementer, der matcher din garderobe bedst, eller find inspiration i Weekdays' look, og kombiner læder og en chuncky strik, og skab dermed et enkelt og casual look med læder og strik som  grundelementer.
ANNONCE
Del

Seneste nyt