Aniston

Parfumefri rengøringsnyheder til hjemmet

Fordi duft ikke er alt.

Skal hjemmet være rent, opvasken blændende og tøjet blødt? Så er der mange muligheder og produkter, som kan hjælpe dig på vej.

Men mange af dem indeholder parfume, hvilket jo strengt taget ikke er nødvendigt, for at din tallerken kan blive ren!

Men for mange er det vane, at rengøringsmidler skal dufte af citrusfrugter eller grannåle - og dermed være parfumerede.

Det behøver de dog ikke at være for at være effektive! Og hvad værre er, så kan al den parfume give både eksem og irriteret hud.

Ja faktisk har 20 pct. af alle børn i dag børneeksem, og 200.000 danskere lider af parfumeallergi.

Effektiv rengøring - helt uden duft
Jeg har længe været stor fan af parfumefri produkter - både når det gælder vasketøj, opvask, toiletrens og alt det andet rengøringsgrej, man får samlet i (specielt) børnefamilier. Og jeg har ikke brugt skyllemiddel i årevis, fordi jeg ikke kan fordrage at være omgivet af duften af blomstereng dagen lang.

Derfor er det også en glædelig nyhed, at både Ajax, Vel og Dun-let nu lancerer parfumefri varianter af nogle af deres produkter under navnet "Pure & Clear".

I serien findes Ajax Universal rengøring, Ajax Universal spray, Dun-let skyllemiddel og Vel opvaskemiddel. 

Og de er alle blevet udsat for den ultimative test på både fedtede tallerkner, beskidte håndtag, fedtede gulve, toiletkummer og stive håndklæder og sørme, om de ikke virker præcist lige så effektivt, som de bør - også selv de er helt uden både parfume og farvestoffer, og hele hytten dermed ikke dufter af kunstig citrus efter endt rengøring.

Så er du gravid, bange for parfumeallergi, har du småbørn, eller tænder du bare ikke på duften af blomstereng, så har du hermed et alternativ til de mange rengøringsmidler med parfume, der fylder godt op på supermarkedernes hylder.


Se desuden gode tips til rengøring og brug af skyllemiddel nedenfor.


Nyhederne fra Ajax, Vel og Dun-let er netop landet i handlen.
ANNONCE
De gode, velkendte klassikere - nu i parfume- og farvefri udgaver. - Parfumefri rengøringsnyheder til hjemmet De gode, velkendte klassikere - nu i parfume- og farvefri udgaver.
De nye produkter fra Ajax, Vel og Dun-let er bl.a. prydet af Astma-Allergi Forbundets mærkning. - Parfumefri rengøringsnyheder til hjemmet De nye produkter fra Ajax, Vel og Dun-let er bl.a. prydet af Astma-Allergi Forbundets mærkning.
1) Det anbefales, at man gør rent en gang om ugen og lufter ud 2-3 gange daglig for det bedst mulige indeklima. Vær opmærksom på, at når du gør rent, hvirvler du partikler op, og det kan genere følsomme luftveje.

2) Brug parfume og duftstoffer med omtanke. Har du tendens til allergi eller følsom hud, så vælg altid rengørings-og vaskemidler uden parfume og farvestoffer.

3) Følg doseringsanvisningen på midlet – dobbelt så meget er ikke ensbetydende med dobbelt så godt. Ved at følge doseringen opnås et bedre resultat, og samtidig sparer man penge, fordi produkterne holder længere.

4) Et godt universalrengøringsmiddel kan hjælpe dig langt i rengøringen, da det, som navnet antyder, er anvendeligt til de fleste overflader. Ajax Pure & Clear universalrengøring kan eksempelvis bruges til både køkken og bad, på bordplader, lakerede trægulve, linoleumsgulve, kakler/fliser, aluminium m.m.

5) Brug rene klude, også til gulvet, og skift vandet ofte.
 
6) En rengøringsspray er hurtig at tage frem, spraye på og tørre af. Ajax Pure & Clear universal spray er den første rengøringsspray på markedet, som er godkendt af Astma- Allergi Danmark. Med dens unikke mousse formel generer den nemlig ikke luftvejene. 

7) Hvis du vil være med til at beskytte miljøet, kan du med fordel bruge koldt vand til din rengøring i stedet for varmt. Desuden kan du se efter miljømærket Nordisk Svane. Langt de fleste Ajax-produkter har dette mærke, og de er faktisk også alle udviklet til at være effektive selv i koldt vand.
 
ANNONCE
Ren fornemmelse behøver ikke at inkludere parfume. - Parfumefri rengøringsnyheder til hjemmet Ren fornemmelse behøver ikke at inkludere parfume.
1) Skyllemiddel gør tøjet blødt og mindsker statisk elektricitet. Desuden beskytter det fibrene i dit tøj, så du kan bruge det længere.

2) Nogle vælger at bruge eddike i stedet for skyllemiddel, men når det handler om at gøre tøjet blødt, viser tests, at eddike ikke kan måle sig med skyllemiddel.

3) Du bruger mindre energi på at tørre tøj i tørretumbler og stryge tøjet, når der er brugt skyllemiddel, samtidig med, at tøjet bliver mere medgørligt.

4) Skyllemiddel kan desuden hjælpe mod tør og irriteret hud samt eksem. Skyllemiddel mindsker nemlig friktionen mellem tøj og krop, hvilket minimerer tabet af væske fra de yderste lag hud.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce