Aniston

Hold styr på dit barn ... og lad barnet holde styr på sig selv

Hold styr på dit barn ... og lad barnet holde styr på sig selv

Som mor kan det være stressende ikke alene at skulle hente og holde styr på sit barn i en institution, men samtidig også sørge for, at barnet har alle tingene med hjem.

Mange af børnene er jo vokset op i et normalt hjem ligesom dit, hvorfor det er ganske naturligt, at de ejer mange af de samme ting – og netop derfor kan der opstå forvirring i dagplejen eller skolen, når Casper har taget Sørens jakke med hjem.

Den nemmeste løsning på dette er at bruge mærkater til tøj, så hverken barnet, dets venner eller du selv er i tvivl om, hvem den retter ejermand er. Eksempelvis tilbyder Ikastetiket.dk en mærkning af tøjet uden, at det tager skade, for er der én ting, der er værre end at skulle finde frem til forsvundet tøj igen, så er det at købe nyt, fordi det gamle blev ødelagt uden grund.

Fordele ved mærkning af tøj
Som allerede nævnt er den åbenlyse grund, at tøjet ikke forsvinder sådan lige, for selvom barnet måske ikke kan læse endnu, så lærer barnet, at mærkningen af de flotte bogstaver giver et ejerforhold. Der findes dog også adskillige grunde til, hvorfor barnet nyder godt af mærkningen:

Ifølge en undersøgelse er det, at personliggøre ting med til at få barnet til at føle sig mere hjemme. Det kan både være med stickers på elektroniske enheder, mærkning af tøj eller armbånd med informationer, så barnet ikke blive væk.

Det gavner altså ikke kun dig som mor, men barnet føler sig ganske enkelt mere tilpas med denne personliggørelse. Ud af de ting, der bliver nævnt i undersøgelsen om, hvad der giver følelsen af hjem og tryghed, er ”brug af personlige ting” på listen – og så er det jo sejt at vise mærket eller emblemet frem i skolen!

Resten af undersøgelsen kan evt. læses her.

Barnet kan også blive væk
I åbne arealer med mange folk er der altid en risiko for, at barnet kan forvilde sig væk på en eller anden måde, og i stedet for måske at være dramatisk ved at putte barnet i halsbånd, er det også en mulighed ganske simpelt at udstyre barnet med et armbånd, der kan føre barnet tilbage til den bekymrede mor.

Armbånd med personlige informationer er den bedste løsning i tilfælde af, at barnet måske er i chok over at være blevet væk eller ganske enkelt ikke er gammel nok til at kunne forklare, hvem man er, og hvor man hører til.

Læs her historien om 4-årige Katrine, der forsvandt.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce