Aniston

Tre boganbefalinger til de kolde, mørke aftner

Tre boganbefalinger til de kolde, mørke aftner

Aaah ja! Efterår! Når nu du viser dig fra din vådeste, køligste og mest grå side, så må du meget undskylde, hvis jeg bare bliver indendøre, pakker tæppet godt op omkring snuden på mig selv og finder en god bog frem.

Netflix er nemlig ikke den eneste løsning på tidsfordriv på en mørk aften - selvom 20 minutter i selskab med en serie i ny og næ naturligvis heller ikke er at kimse af.

Faktisk elsker jeg at læse en god bog, og når det er helt mørkt og kedeligt nærmest døgnet rundt, så får jeg ekstra lyst til at hive en bog frem fra hylden og dykke ned i en verden, som kan berige og måske endda nuancere min egen, eller som bare kan underholde mig grænseløst.

Her på det seneste har jeg været så heldig at være i selskab med hele tre gode nyere bøger, som er dybt forskellige, men som bestemt alle er en anbefaling værdig.

Vælg en af dem eller alle tre. De er, som sagt, meget forskellige, så der er lidt for enhver smag.

Jenny Colgan: Det lille bageri på strandpromenaden
Da Pollys ellers rigtigt stabile liv med egen virksomhed og fast kæreste styrter totalt sammen, ender hun på den lille afsidesbeliggende tidevandsø Mount Polbearne.

Hun har mistet kærligheden, sit job, sin virksomhed - og med den også alle sine penge. For Polly handler det derfor pludseligt ikke om at leve men om ren overlevelse.

Den midlertidige løsning med en billig faldefærdig base på Mount Polbearne bliver dog hurtigt noget helt andet. Polly elsker nemlig at bage, og fordi hun samtidigt er utroligt god til det, bliver hendes brød meget hurtigt en stor succes blandt de øvrige beboere i den lille fiskerby på øen.

Polly bliver en af de lokale, åbner sit eget bageri, møder kærligheden og mister den igen, og undervejs i det hele bliver hun opmuntret af en lille søpapegøje, som bliver hendes trofaste følgesvend.

Polly er modig, og hun bliver sin egen lykkes smed i en fortælling, som handler om at tage nye veje, som måske nok er anderledes end dem, man havde regnet med, man ville tage, men som kan vise sig at være de helt rigtige - også selvom de er helt simple.

"Det lille bageri på strandpromenaden" er en rigtig fin, sød, rar og hyggelig fortælling, som er fortalt på fineste vis. Ja, der stod vist "fin" flere gange i den sætning. Men fin er også det ord, som passer bedst på Jenny Colgans roman om den helt særlige Polly, der formår at skabe et helt nyt liv udfra ruinerne af det gamle.

Det eneste, der skuffede mig en smule, var slutningen, som var lidt flad. Man havde håbet på lidt mere efter at have fulgt Pollys nye liv med stor indlevelse over rundt regnet 400 sider.

Til gengæld finder man en lille bunke lækre opskrifter gemt bagerst i bogen, hvilket er endnu en rigtig fin lille detalje - når nu bogen handler om Pollys bageri.

"Det lille bageri på strandpromenaden" er skrevet af Jenny Colgan og udgivet af Cicero.

Julie Murphy: Dumplin' - Kunsten at tænke stort
Egentlig er "Dumplin' - Kunsten at tænke stort" lidt af en teenage-roman. Men den er både så sød og sjov og utroligt feel-good, at den fortjener, at voksne kvinder også kaster sig over den.

Dumplin hedder egentlig Willowdean, og så er hun klassens tykke pige, som har et mere end normalt passioneret forhold til Dolly Parton. 

Selvom Dumplin er tyk, så har hun det egentlig ret godt med sig selv - også til trods for, at hendes mor er egnens tidligere skønhedsdronning, som stadig står for at arrangere årets store skønhedskonkurrence. 

Da Dumplin dog bliver forelsket i en ret hot fyr og finder ud af, at han, mod al forventning, også virkeligt godt kan lide hende, har hun det pludseligt ikke ok med sin krop længere, og som reaktion melder hun sig i protest til årets skønhedskonkurrence sammen med de andre "anderledes" piger på skolen. Naturligvis til hendes mors store fortrydelse.

"Dumplin' - Kunsten at tænke stort" er, udover at være en god og underholdende historie om en ung kvindes udfordringer med udseendet og kærligheden, også historien om at turde at give slip - og så er den bare virkeligt sjov og fedt skrevet!

"Dumplin' - Kunsten at tænke stort" er skrevet af Julie Murphy og udgivet af Høst & Søn.

L.S. Hilton: Maestra
I en helt anden boldgade finder vi "Maestra". En intens psykologisk thriller om den nørdede kunstelsker Judith.

Da Judith må forlade sit assistentjob på et af de store auktionshuse i London, fordi hun afslører sin chef i kunstsvindel, ender hun i stedet gennem en gammel veninde som værtinde på en af byens champagnebarer.

Gennem sit nye job lærer hun at klæde og opføre sig præcist, som mænd vil have. Så da hun pludseligt har tjent mange penge på champagnebaren og drager på sin egen kunstrejse gennem Europa, kan hun gøre hvad som helst med hvem som helst - også ting, som en stille kunstinteresseret pige ellers ikke ville være i stand til. 

Men Judith er gal, og vreden får hende til at tage hævn på hele den verden, som i sin tid satte hende for porten uden skrubler, og det gør hun på den mest avancerede og blodige vis.

På den måde er "Maestra" en utroligt godt spundet historie, der er virkeligt svær at lægge fra sig, fordi man liiiiige skal finde ud af, hvad det egentlig er, Judith har planlagt., og hvilket skridt hun mon har i lommen som det næste.

Der er så mange detaljer, som i sidste ende bliver spundet til en så nerveprirrende historie og et så overraskende plot, at "Maestra" konstant snor en om fingeren - også selvom man lige skal knibe balderne sammen ved nogle af Judiths eskapader i champagnebaren, som godt kan blive en lille tand for slibrige.

"Maestra" er skrevet af L.S. Hilton og udgivet af Rosinante.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce