Aniston

De nyeste tendenser inden for drinks og cocktails

Nick Kobbernagel fra Ruby har mikset sæsonens hotteste drinks med bl.a. en old school Campari og vermouth.

Er du lidt træt af at servere en simpel gin og tonic, et glas rosé eller en rom og cola, når du får tøserne på besøg? Og vil du gerne fremstå som den helt store og kreative drinksmester, der har styr på sæsonens hotteste tendenser inden for drinks og cocktails, så læs trygt videre ...

Drinks- og cocktailtendenserne anno 2013 spænder nemlig vidt, og der er noget for enhver smag, uanset om man foretrækker en nostalgisk klassiker, en blødere og frugtig smag eller en innovativ overraskelse i glasset.

Bag opskrifterne nedenfor står Nick Kobbernagel, som er barchef hos Ruby - en af Københavns anerkendte cocktailbarer, og om tendensen lige nu fortæller han:

”De senere års massive interesse for gastronomi har øget livsnyderes interesse for at udfordre smagsløgene - også på drinks - og cocktailområdet.”

”Åbenheden over for nye smagsoplevelser og karakterfulde drinks og cocktails er således større end nogensinde.”


Netop det faktum kan ifølge Nick Kobbernagel være en del af forklaringen på, at Milano-klassikeren Campari bliver mere populær i disse år – såvel på den danske som på den internationale cocktailscene.

”Og jo bedre, man kender og forstår at udnytte og værdsætte de raffinerede bittersøde noter, jo mere får man lyst og mod på nye smagsoplevelser med Campari”, fortæller Nick Kobbernagel, der selv har udviklet utallige drinks med Campari.
ANNONCE
Nick Kobbernagel, barchef hos Ruby. - De nyeste tendenser inden for drinks og cocktails Nick Kobbernagel, barchef hos Ruby.
Livsnydernes foretrukne
”De, der foretrækker en Campari, er ofte livsnydere, der går op i mad og drikke og er gode til at smage og genkende raffinerede nuancer. I øjeblikket er klassikeren Negroni fx rigtig populær – også blandt førende kokke, der i stigende grad selv eksperimenterer med Campari,” siger Nick Kobbernagel.

”Hertil kommer, at Camparis alsidighed rækker langt ud over, hvad mange umiddelbart forestiller sig. Det gør den velegnet i mange af de drinks og cocktails, der er topaktuelle på den danske og internationale cocktailscene lige nu, hvor drinks og cocktails helst skal være karakterfulde nostalgiske, forfriskende, frugtige eller overraskende og innovative.”

Matcher tidens tendenser
Den bittersøde Campari er baseret på en blanding af over 60 forskellige naturlige ingredienser, heriblandt aromatiske planter, urter og frugter.

Den er kernen i rigtig mange drinks og cocktails, der bliver serveret rundt omkring i verden og matcher tidens tendenser perfekt.

Vi viderebringer neden for opskrifterne på et udvalg af de allermest populære spritnye såvel som gamle Campari-klassikere hentet fra cocktailbarer i både Camparis hjemby Milano og de store metropoler – samt fra Ruby i hjertet af København.
ANNONCE
Americano med Campari og vermouth. - De nyeste tendenser inden for drinks og cocktails Americano med Campari og vermouth.
Negroni med Campari, gin og vermouth. - De nyeste tendenser inden for drinks og cocktails Negroni med Campari, gin og vermouth.
KARAKTERFULDE KLASSIKERE – ANNO 2013

Americano – serveret første gang i Caffé Campari i Milano i 1860”erne. Rendyrket retro
3 cl Campari og 3 cl sød vermouth fyldes i et højt glas fyldt med isterninger. Top op med danskvand. Rør rundt og pynt med en appelsinskive.  
 
Negroni – rendyrket klassiker med en velbalanceret, karakterfuld smag. En variant over den populære Americano 
3 cl gin, 3 cl Campari og 3 cl sød vermouth hældes i et lavt glas fyldt med isterninger. Rør rundt og pynt med en appelsinskive.
Tip: Ønsker man en lettere og mildere udgave, kan gin’en erstattes med prosecco eller anden tør, moussserende vin, og man har en ”Negroni Spagliato”. 

Campari Spritz – Milanesernes foretrukne 
3 dele mousserende vin (fx prosecco fra Italien, cremant, cava eller champagne) eller hvidvin, helst tør, 2 dele Campari og 1 del danskvand.
 
Fyld et stort vinglas eller et drinkglas med isterninger. Tilsæt ingredienserne og pynt med en halv appelsinskive og eventuelt et sugerør.
 
Campari Mojito – Cubansk klassiker med italiensk twist
4 cl Campari, 1-2 spsk. rørsukker eller 3 cl Rose’s sugar cane (rørsukkersirup) , ½ lime – delt i 4 både, 6-8 friske mynteblade (gerne schweiziske), 2 cl danskvand, knust is.
 
Lime, mynteblade og sukker mortes let i et højt glas. Fyld glasset med knust is og hæld 4 cl Campari i. Top op med lidt danskvand. Vend godt rundt med en langskaftet teske (barske) og pynt evt. med 1 limebåd og mynteblade. Sæt et sugerør i og servér straks.
 
Tip: Hold en serviet over glasset, mens du vender ingredienserne godt rundt. Så undgår du, at drinken flyder over.
ANNONCE
Campari Spritz - De nyeste tendenser inden for drinks og cocktails Campari Spritz
Campari Orange med frisk appelsinjuice. - De nyeste tendenser inden for drinks og cocktails Campari Orange med frisk appelsinjuice.
ENKLE, FRUGTIGE OG FORFRISKENDE 

Milano Breeze – perfekt på en varm sommerdag
4 cl Campari, 6 cl litchi-juice og 6 cl rød grapefrugtjuice. Hæld alle ingredienser i et højt glas fyldt med isterninger, rør rundt og pynt med en skive rød grapefrugt.

Campari Orange – lettilgængelig og mild 
3 cl Campari og 12 cl friskpresset appelsinjuice hældes i et højt glas fyldt med isterninger. Rør rundt og pynt med en skive appelsin.
 
Tip til variation. Erstat appelsinjuicen med friskpresset blodappelsin- eller grapefrugtjuice.
 
Campari Orange Passion – forførende forfriskende 
To appelsinbåde og 1 tsk. rørsukker eller 1 spsk. sukkersirup (fx Rose’s Sugar Cane) mortes let i et højt glas. Fyld glasset op med knust is, tilsæt 3 cl Campari og herefter 12 cl friskpresset appelsinjuice. Før forsigtigt rundt. Pynt evt. med et cocktailbær.

The Italian Icon – to italienere i skøn forening 
4 cl Campari og 12 cl San Pellegrino Limonata (italiensk citronsodavand) hældes i et højt glas fyldt med isterninger. Rør rundt og pynt med en citronskive.
ANNONCE
Forførende Razputin - direkte fra Ruby i København! - De nyeste tendenser inden for drinks og cocktails Forførende Razputin - direkte fra Ruby i København!
En Nick Kobbernagel kreation: Camparrot - De nyeste tendenser inden for drinks og cocktails En Nick Kobbernagel kreation: Camparrot
INNOVATIVE OG OVERRASKENDE 

Razputin – forførende og festlig. Udviklet af barchef Nick Kobbernagel, Ruby

6 friske hindbær, 1,5 cl Campari, 1,5 cl hindbærlikør, 1 cl sukkersirup (fx Rose’s Sugar Cane) shakes og sies forsigtigt over i et champagneglas. Top op med tør champagne eller anden tør mousserende vin.

Camparrot – innovativ nydelse anno 2013, udviklet af Nick Kobbernagel, Ruby. Forfriskende og kompleks
4 cl gin, 2 cl Campari, 2 cl citronjuice, 3 cl gulerodsjuice, 1 cl rørsukkersirup (fx Rose’s sugar cane) og en knivspids salt shakes med is, sies over i et højt glas med is og serveres straks. Pynt evt. med jernurt.
 
Skal det være rigtig italiensk, kan man gøre som milaneserne, der gerne nyder deres Campari som en ”Spritz” (se opskrift), med lidt soda eller ‘ren’ med isterninger som en aperitif – gerne sammen med snacks eller hele små måltider med specialiteter som fx oliven, lufttørret skinke, italienske pølser eller måske en tallerken pasta eller risotto, hvilket i mange tilfælde indebærer, at  ’aperitiffen’ ender med at strække sig over hele aftenen.
 

Campari fås i dagligvarebutikker og specialbutikker over hele landet. Vejl. pris 70 cl kr. 136,-.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce