Aniston

Undgå døde og ubrugelige hudplejeprodukter

Holdbarheden af hudplejeprodukter afhænger af flere faktorer.

Foto: iStockphoto - Undgå døde og ubrugelige hudplejeprodukter Foto: iStockphoto

Rigtig mange kvinder bruger dagligt hudplejeprodukter såsom ansigtscremer, bodylotions og øjencremer, som ikke gør noget godt for huden. I hvert fald ikke det, som man egentlig bruger cremen for.

Så selvom der står anti-aging, solbeskyttelse (SPF) eller lignende på emballagen, behøver det ikke at være den effekt, vi rent faktisk får ud af at bruge hudplejeproduktet.

Holdbarheden af et hudplejeprodukt afhænger nemlig af en lang række faktorer - blandt andet om det indeholder vand (hvilket utroligt mange cremer gør) eller ej samt, i høj grad, hvilken emballage produktet kommer i.

Lys, luft og bakterier ødelægger hudplejeprodukter
Udsættes hudplejeprodukter for lys, luft, varme, bakterier eller høje temperaturskift, vil nedbrydningshastigheden af produktet ske meget hurtigere, end det er meningen. Og et nedbrudt hudplejeprodukt har ikke den effekt, som man ellers kan forvente af produktet. 

Vil du derfor være sikker på, at din dyrtindkøbte anti-aging creme skal holde og give den effekt, som du har betalt i dyre domme for, ja så gå efter en creme med pumpe eller i tube og altså ikke i en krukke.

Med andre ord: En lufttæt emballage er bedst for din creme - og dermed for din hud.

Herudover stikker du konstant fingrene ned i en krukke, hvilket med tiden tilfører en hulens masse bakterier, som du smører i ansigtet, hver gang du bruger din natcreme.

I værste tilfælde kan der udvikles bakterier i produktet, som har direkte negativ indvirkning på huden.

Tænk derudover over, hvordan du opbevarer dine hudplejeprodukter.

Står din bodylotion i vindueskarmen, udsættes den for en masse temperaturskift og direkte sollys. Står den derimod i et skab eller en skuffe, vil den i højere grad være beskyttet.

Krukke-symbolet
Uanset hvor godt og sikkert du opbevarer sine hudplejeprodukter, bør du altid overholde "holdbarhed efter åbning"-ikonet, som findes ved at kigge efter et krukke-symbol.

Står der eksempelvis "12M" indeni krukken, betyder det, at hudplejeproduktet kan holde sig i 12 måneder efter åbning.


Læs flere gode råd om hudpleje på Danishskincare.dk.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce