Aniston

Til Kaffeslabberas

Aniston.dk var inviteret Til Kaffeslabberas hos Mads Nørgaard, Henrik Vibskov mfl.

Til Kaffeslabberas
Torsdag den 25. august var dagen, hvor Kasper Eistrup, HuskMitNavn, Mads Nørgaard, Cathrine Raben Davidsen, Henrik Vibskov, Vilsbøl de Arce og Stine Maria Aalykke havde inviteret til kaffeslabberas på Designmuseum Danmark i København.

Anledningen var, at bogen "Til Kaffeslabberas" udkom, og det blev fejret med en hyggelig dag med kaffe, kage og en spændende auktion, hvor en række af ovenståendes "strikkeværker" blev bortauktioneret til fordel for ældreaktiviteter på Amager.

Aniston.dk var med til kaffeslabberas for at opleve nogle af de enestående ting, der er kommet ud af hele projektet - og for at drikke kaffe og spise kage, naturligvis!
ANNONCE
Til Kaffeslabberas
Designere og kunstnere møder garvede håndarbejdere
"Til Kaffeslabberas" er Danmarks vel nok første kombinerede foto-, strikke- og samtalebog, som skildrer mødet mellem de syv deltagende designere og kunstnere og de syv garvede damer med mod på livet – nemlig kvinderne fra strikkeklubben Kaffeslabberas.

Kvinderne fra Kaffeskabberas har haft til formål at føre de syv designere og kunstneres idéer ud i livet i form af strikketøj og syerier.

Med bogen "Til Kaffeslabberas" kan læseren dermed genskabe alle værkerne, som jo er designet af blandt andet Henrik Vibskov, Mads Nørgaard, HuskMitNavn og Kasper Eistrup.

I bogen finder man blandt andet et ægte HuskMitNavn-kunstværk på en sweater, en opskrift på en bodystocking med headpiece, sokker, børnesweatre, et spøgelse, en pude og en kopvarmer formet som en pingvin.

Med andre ord er bogen fyldt med super sjove, anderledes og kreative opskrifter på håndarbejde, som den moderne håndarbejdsentusiast kan kaste sig ud i.
ANNONCE
Til Kaffeslabberas
Hygge på tværs af aldre
"Til Kaffeslabberas" er dog ikke kun lutter opskrifter til den håndarbejdskyndige. Vi, som har ti tommelfingre og ikke kunne fingerstrikke, om det så gjaldt vores liv, kan også få en masse ud af bogen.

Hele vejen igennem denne øser de syv ældre kvinder nemlig ud af deres livserfaring og anskuelser til deres tildelte designer/kunstner.

Nysgerrighed og åbenhed er nøgleordet for samarbejdet på tværs af alder, uddannelse og ståsted, og hvem der har fat i den lange ende af garnnøglet kan være svært ved at afgøre.

Men samtalerne emmer af glimt i øjet, kvindernes mod til at udfordre sig selv og en fin forståelse for hinandens talenter, generationerne imellem.

Og netop dette emmede eventen på Designmuseum Danmark også af. Her mødtes de toneangivende designere og kunstnere nemlig igen med damerne fra Kaffeslabberas, og der blev sludret og grinet en masse.
ANNONCE
Til Kaffeslabberas
Den dyrebare langsommelighed
Langsommeligt håndværk er oppe i tiden.

De hjemmestrikkede luffer og halstørklæder ses over alt i gadebilledet sammen med yarn-bombing og dyrtkøbt designer "hjemmestrik". Men tid er også vores dyrebareste ressource, og derfor udstråler tid overskud og smartness.

Derfor er der heller ingen tvivl om, at bogen "Til Kaffeslabberas" nok skal blive et hit! Den emmer nemlig af overskud og lækkerhed - og er et rigtig godt bud på en coffeetable book, som gæsterne lige kan slå op i og få lidt inspiration fra.

Strikkeklubben Kaffeslabberas
Hele projektet omkring "Til Kaffeslabberas" handler dog ikke om smartness. Det handler om strikkeklubben Kaffeslabberas, der blev startet på Amager i 2008 på initiativ af den dengang 27-årige designer Susanne Hoffmann og fire kvinder fra ældrecentret Sløjfen.

I dag mødes de ti strikkesøstre hver tirsdag for at strikke trøjer, strømper, halstørklæder og meget andet, som bliver solgt i butikkerne Mads Nørgaard-Copenhagen og Henrik Vibskov Boutique.

Overskuddet går til Sløjfens kaffekasse, der financierer foredrag, fester og udflugter for alle ældrecentrets medlemmer.

De syv strikkende kvinder, som vi møder i bogen, er: Ketty Brøgger, Erna Christensen, Birthe Mandix, Irene Menche, Lilly Mary Nielsen, Hilda Nielsen og Annelise Rasmussen.

Bogen er udstyret med forord af Gudrun Hasle og fotos af Mads Emil Hilmer.


"Til Kaffeslabberas" er udgivet af Gads Forlag den 25. august 2011.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce