Aniston

Ni produkter til sart hud

Ni produkter til sart hud


Hvornår man har sart hud, er der jo sådan set ikke nogen, der skal bestemme. At have sart hud og måske reaktioner på visse produkter, vejr og vind er jo meget individuelt og en fuldstændigt subjektiv tilstand.

Faktum er dog, at flere og flere oplever, at de har en hud, der gør, at de ikke kan tåle visse ting eller ingredienser eller bare har hud, som, de føler, reagerer.

Det kan være, de slår ud, oplever kløe eller på andre måder irritationer, når de bruger visse produkter eller er udsatte for fx klima.

Sart hud er ikke en sygdom.

Men når flere og flere oplever, at de har sart hud, så handler det nok enten om, at der i en årrække ikke har været så meget fokus på, hvad man puttede på kroppen, og man derfor har en tendens til at reagere på visse cremer eller andre typer hudpleje.

En anden teori er, at vi lige nu har så meget fokus på ingredienser, mærkninger og diverse, at vi alle sammen lægger mere mærke til, hvordan vores hud reagerer ...

Det er to teorier, og de er helt mine egne. For indtil videre er det ikke blevet påvist, hvad der er på færde, når den ene eller anden rundspørge peger på, at flere end nogensinde "diagnosticerer" sig selv som havende sart hud.

Det store fokus fra forbrugerne får naturligvis flere og flere producenter til at have kaste deres krudt i udviklingen af produkter til sart hud.

Det betyder, at der faktisk er en hel del produkter derude, som man kan gå målrettet efter, hvis man oplever, at ens hud ofte reagerer på hudpleje og makeup eller på andre påvirkninger.

Kan man så være sikker på ikke at reagere på et produkt, som er målrettet sart hud? Nej. For det vil være 100 pct. individuelt. 

Men man kan vælge et produkt til sart hud fremfor det konventionelle produkt, der står ved siden af, og så ellers krydse fingre for, at man har gjort et rigtig godt køb.

Jeg har, sammen med Lillemanden, som faktisk ofte oplever små-irritationer, tørhed og lejlighedvise uforklarlige knopper og andre spændende ting, testet en stribe produkter, der henvender sig til sart hud. 

Så hvis du er på udkig, så er her en lille stribe, som vi i hvert tilfælde til sammen har gode oplevelser med.  

Ni gode produkter til sart hud
 

Til den tørre hud
Et varmt bad er skønt men kan også virke udtørrende på huden. Derfor er creme eller olie efter badet et must herhjemme.

Jeg foretrækker en god bodylotion, som jeg smører hele kroppen ind i hver morgen. Men Lillemanden sværger til olie, fordi han synes, det er noget så rart at blive smurt ind i fra top til tå.

Hans favorit er den milde og duftfri Derma Eco Woman Body Oil, som jeg er helt med på, fordi den har pumpe og dermed er nem at bruge, når nu man stadig skal hjælpe ham på vej med kropsplejen.

Selv har jeg en del favoritter. Men bl.a. er jeg stor tilhænger af den nye Almond Milk & Honey Body Lotion fra The Body Lotion, som er specielt udviklet til sart hud - men som stadig har en smule duft, og som er meget let i konsistensen og hurtigt trænger ind, så man kan komme videre i de daglige rutiner.

Til at fjerne makeup skånsomt
Der er mange måder at fjerne makeup på. Men jeg har i nogen tid været fan af de mere cremede micellar mælk, som fjerner makeup effektivt, men som samtidigt fugter.

Ovenpå en lang dag, hvor man er træt og måske en anelse mere sensitiv i sind og på huden, er A-Derma Rheacalm Micellar Milk noget af det bedste, jeg kan gøre for min hud, fordi den er mild, cremet og rar at bruge. 

A-Derma Rheacalm Micellar Milk er skånsom, effektiv og god i konsistensen. Den udtørrer ikke på nogen måde, og så er den særligt udviklet til sart hud.

I øvrigt kan sådan en micellar milk fint bruges til at fjerne alt fra øjen- til ansigtsmakeup, så der er ingen grund til at have andet stående på hylden og fylde!

Til daglig pleje med fokus på anti-aging
Uren hud er også ofte sensitiv hud.

Derfor er jeg forlængst gået over til de mere skånsomme produkter, når det handler om ansigtspleje.

Men jeg skal jo også, qua at jeg ikke længere er 25, have fokus på at påføre ingredienser, som sørger for, at huden holder sig bare en lille smule spændstig.

Faaborg Pharmacy Ultimate Face Cream Day og Night er ansigtscremer med bl.a. vitamin B3, Hyaluronsyre og syricalm, hvilket gør dem effektive.

Hyaluronsyren giver fugt og fasthed, som vi gerne vil have, når vi kommer lidt op i alderen. Vitamin B3 bekæmper pigmentforandring og giver glød, mens syricalm, som navnet antyder, dæmper rødme og irritationer og beskytter huden. 

Men trods effektive ingredienser, er cremerne fra Faaborg Pharmacy alligevel milde og desuden AllergyCertified.

Brug cremerne hver morgen og aften, og du har en både frisk, godt fugtet og beroliget hud.

Til det daglige fugtgivende bad
Vand og sæbe vil oftest tørre huden ud, hvilket kan gøre den ekstra sensitiv. Sart hud har nemlig brug for masser af fugt.

A-Derma Exomega Gel Moussant er sæbefri, og den er derfor oplagt, hvis man har tendens til tørhed på kroppen, hvilket de fleste af os vist har i perioder.

Hele familien herhjemme vasker sig som regel fra top til tå i Gel Moussant, og det gør altså en forskel ift., hvilken grad af tørhed, vi oplever. Et totalt uundværligt produkt til sart hud - og i øvrigt i høj grad også hud med atopisk eksem.

Til benene efter barbering (eller den sarte babynumse)
Hvis der er et sted, der nemt bliver lidt sart og irriteret, så er det mine underben. Det gør de, fordi de ganske ofte er i berøring med en skraber.

Den bedste creme, man kan bruge i de situationer, er Olivy Baby Care Diaper Change

Olivy plejer nemlig huden perfekt og super mildt. Men den renser også samtidigt, hvilket gør, at man undgår, at få de små irriterende knopper, som godt kan opstå, når man har barberet ben.

Cremen fra Olivy kan naturligvis bruges på hele kroppen - og så er den jo egentligt designet til at beskytte og rense røde babynumser, hvorfor den også er utroligt mild og skånsom.

Til huden, der har brug for intensiv fugt og ro
I visse perioder kan huden godt være særligt irritabel, tør og sart, og i de perioder skal der måske en maske til for at genoprette balancen. 

Avène Tolérance Extrême Mask lindrer hurtigt irriteret og tør hud og er skræddersyet til følsom hud, der har tendens til at blusse op.

Masken giver et ordenligt boost fugt vha bl.a. Avènes termalske kildevand, og huden føles gennemfugtet og beroliget efter blot 5-10 minutter med et tyndt lag af masken på ansigtet.

Avène Tolérance Extrême masken kan bruges efter behov og faktisk hver dag, hvis det er det, der er behovet.

Til den reaktive hud
Kært barn har mange navne. Nogle kalder det sart hud, andre kalder det intolerant hud, og andre igen, bl.a. A-Derma, kalder det reaktiv hud. 

Reaktiv hud er kendetegnet som sart hud, der reagerer særligt meget på fx stress eller træthed, klima eller produkter, som den ikke tåler. Disse faktorer kan nemlig, hvis man har reaktiv hud, bl.a. give varme kinder eller en prikken eller brænden i huden.

A-Derma Rheacalm Rich Soothing Cream er den creme, man hiver frem, hvis man pludseligt oplever en hud, der reagerer særligt ubehageligt. Det kan være pludselig rødme, som vi har oplevet på Lillemandens forholdsvist sarte hud, fra den ene time til den anden. 

Rhecalm-cremen beroliger nemlig stort set med det samme, og man behøver kun at bruge den en enkelt gang eller to, førend huden er normal igen. 

Skulle man dog være typen, der konstant har rødme, såsom ved eksempelvis rosacea, så skulle A-Derma Rheacalm Rich Soothing Cream også dulme dette ved mere regelmæssig brug.

Til små og store næser, der skal ud i solen
Når man oplever sart hud, så oplever man ofte, at temperaturer, kulde og sol har indflydelse herpå.

Og i disse tider, hvor forårssolen titter frem, er det naturligvis vigtigt at beskytte den sarte hud mod solens kradse (omend livgivende) stråler.

En mild solcreme, som trænger hurtigt ind og samtidigt fugter og beskytter huden, er dog at foretrække til sart hud.

Til det formål er Derma Sun Face super oplagt, fordi den opfylder netop dette - og er utroligt mild, parfumefri, fri for alskens allergifremkaldende stoffer, og fordi den faktisk bare er rigtigt god uanset, om man er voksen eller barn, der har tendens til sart hud.


Ja, Derma Eco Woman olien mangler på billedet. Men jeg har Lillemanden mistænkt for at være stukket af med den, mens jeg lagde an til billedet. Måske han skulle smøre sig ind i den - igen?! Men altså ... Det er Dermas lilla kropsolie, som du kan se her.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce