Aniston

Nemt surdejsbrød

Når man æææælsker smagen af surdej men ikke orker at begynde surdejsprojektet selv.

Der er næsten ikke noget bedre end surdej. Ja faktisk elsker jeg det så meget, at jeg flere gange har overvejet at begynde et projekt surdej. 

Det er dog blevet ved tanken, fordi jeg ganske enkelt ikke har haft tiden og energien til at kaste mig over det.

Diverse bagere i byen har derfor nydt godt af min trang til surdejsbrød over de seneste år.

Nu har Amo dog været så venlige at lancere en helt ny brødblanding til netop surdejsbrød.

I forbindelse med lillemandens 3 års fødselsdag blev gæsterne således udsat for to store og saftige surdejsbrød, der var bagt med Amos nye brødblanding. Og der var ingen sure miner, skal jeg lige love for! Ja, faktisk fik de to store brød så hurtigt ben at gå på, at jeg kun selv nåede at tiltuske mig en enkelt skive!
ANNONCE
En stor skål, Amo Surdejsbrød-blandingen, vand, olie og gær og voila! Så er der lagt op til gode, saftige surdejsbrød. - Nemt surdejsbrød En stor skål, Amo Surdejsbrød-blandingen, vand, olie og gær og voila! Så er der lagt op til gode, saftige surdejsbrød.
Mens det at dyrke og holde en surdej i live tager det, jeg vil betragte som en evighed, så kan den nye surdejsbrødblanding fra Amo klares på blot et par timer.

Der skal kun tilsættes gær, vand og olie, og så skal man ellers være indstillet på at ælte lidt og lade dejen hæve af et par omgange.

Men det er alt sammen meget nemt, og resultatet er faktisk rigtig godt! Det smager dejligt af surdej og bliver til et par gode, store og saftige brød, som kan bruges til både morgenbordet, frokosten eller aftensmaden.

Brødblandingen kan dog også bruges i forbindelse med langtidshævet eller koldhævet brød, hvilket man alt sammen kan finde info på på Amos hjemmeside.

Amo Surdejsbrød kan i øvrigt varieres på mange forskellige måder:
 
Foccacia brød: Dejen fordeles i en bradepande og stilles til hævning i 30 min. Efter hævning trykkes der huller med olivendyppede fingre. Sorte oliven, rosmarinkviste og flagesalt drysses over brødet. Brødet bages og tages ud netop, som det begynder at tage farve. Til sidst skæres det i firkanter og serveres med smør.

Morgenboller: Melblandingen tilsættes 100 g havregryn, 1 tsk. salt, ½ dl ekstra vand og æltes. Dejen stilles koldt til næste morgen. Næste morgen tændes ovnen på 225 °C, og dejen deles i 20 fritstående boller, der herefter bages direkte i ovnen.

3-korns brød: 100 g skårne rugkerner koges op med 100 g vand. Afkøl og tilsæt 50 g hørfrø og 1 tsk. salt. Herefter tilsættes dejen, og når brødet formes vendes det i sesamfrø og bages som normalt.

Flutes: Dejen deles i 5 stykker i stedet for de to brød. Hæver på et meldrysset klæde og vrides 2-3 omgange, inden de sættes i en varm ovn.
 

Amo Surdejsbrød har en vejl. pris på 23,50 kr. 
ANNONCE
Nemt surdejsbrød
Del

Seneste nyt

Annonce