Aniston

Kvinde, kend din kaffe

Hvad er det egentlig, du bestiller, når du sender bud efter en cortardo, americano eller cappucino?

Kvinde, kend din kaffe
De fleste danskere har for længst taget caffé latten til sig. Denne milde kaffedrik bestående af et espressoshot (eller to) med mælk, er det sikre valg, hvis man vil have en god kop kaffe.

Men hvad med alt det andet på kaffemenuen?

Vi har samlet en lille guide til dig til nogle af de gode kaffedrikke, du finder på cafémenukortet.

Cortardo
En cortardo består af de samme ingredienser som en caffé latte, men den er meget mindre, fordi det er et espressoshot (eller to, hvis du kan lide kaffen stærk) med bare lidt steamet mælk.

Cappucino
En cappucino er også baseret på espresso og kan ofte bestilles som både single eller double shot. Den består desuden af af dampet mælk og cremet mælkeskum på toppen - evt. toppet med lidt chokoladepulver på toppen. Smagen er blød og rund.

Macchiato
En macchiato er også en espressodrik. Men her nøjes man med at bruge en smule mælkeskum på toppen.

Americano
Et skud espresso med varmt (næsten kogende) vand er, hvad en Americano indeholder. Styrken er som en almindelig kop kaffe, som man måske kender den fra stempelkanden eller kaffemaskinen.

Café au lait
En café au lait er en stærk, sort kaffe med steamet varm mælk i. I modsætning til en café latte er her dog ikke tale om espresso men om eksempelvis stempelkandekaffe. Der er ofte ikke skum på toppen af en café au lait.

Frappé
Frappé kendes også som iced latte eller under andre navne. Men her er altså tale om en iskaffe: En espresso med masser af mælk, is og gerne enten sukker, brun farin eller sirup af en art. Nogle topper den også med flødeskum og lidt chokoladedrys.

Hammerhead
En hammerhead ser du nok ikke så ofte på kaffekortet på den lokale café. For her er virkeligt tale om en STÆRK kaffe. Hammerhead er nemlig en kop almindelig sort kaffe med et espressoshot oveni! Den skal nok holde dig vågen!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce