Aniston

Juuhu det er jul

Og der skal sendes julekort

Vi er her på Aniston.dk, nu nået til en anden af julens store traditioner, nemlig julekortet. Den ene gang om året hvor selv den sureste moster får en hilsen, om en jul med gode gaver og et nyt år med mere flæskesteg.
Juuhu det er jul
Julekortet er oprindeligt fra England hvor de første så dagens lys i 1843, cirka samtidig med at verdens første julemærke også kom på gaden. Derfra vandrede det så til Tyskland for derefter at komme til Danmark i 1870'erne. Selvom julekortet fik så god en modtagelse i England, at det det første år solgtes i  ikke mindre end 25,000 eksemplarer, så var der alligevel en del som blev forargede.

 Det første kort forestillede nemlig et juleselskab, som løftede deres glas og skålede mens de sagde "god Jul". At man på den måde sammenstillede jul og alkohol, vagte som sagt en del forargelse, lidt pudsigt må man nok sige, når man betænker at englændernes anden store juletradition, er en budding med tørrede frugter og masser af rom.
De første år julekortet fandt sin vej rundt i Danmark var det stadigvæk trykt og importeret fra Tyskland. Først i 1882 startede et papirfirma ved navn Levinson en produktion af rent danske julekort.

Kortet har fundet mere og mere indpas overalt på jorden, så meget at verdens største producent af julekort amerikanske Hallmark, har en hel hær af mennesker siddende til udelukkende at designe julemænd og tilbehør.

Siden internettet kom i 1990'erne er de virtuelle julekort har det skrevne julekort fået mere og mere konkurrence da det er både nemmere og billigere blot at skulle trykke på en knap. Om det også er mere hyggeligt og om ikke man burde kombinere de to muligheder, lader sig stå åbent.

Under alle omstændigheder så vi her på Aniston, fundet nogle forskellige muligheder frem til jer. Om i så vælger den gammeldags facon med at sætte jer ned, håndskrive dem og slikke tungen øm i lim. Eller vælger den elektroniske model med at sende et virtuelt over det store internet, med syngende rensdyr og små frøer iført nissehuer, så har i her begge muligheder.
ANNONCE
Juuhu det er jul
Virtuelle kort med sang:
Se siden Care2care

Se siden ICQ

Se siden HotStart

Virtuelle kort uden sang:
Se siden InternetStart

Se siden GamleJulekort

Kort du selv laver af bl.a. foto's (de koster som regel et beløb):
Se siden Jungersen

Se siden PrintToPeople
Del

Seneste nyt

Annonce