Aniston

Jeg er afhængig af min mobil #3: Sådan gik det

"Lad mig bare sige, at det var sværere, end jeg troede"

Nå, så blev det jo ugen, hvor jeg skulle forsøge at lægge mobilen og især de sociale medier lidt på hylden. Efter min hårde erkendelse af min mobilafhængighed, valgte jeg at opsætte et par retningslinjer for mig selv, som jeg skulle følge i denne uge. 

Lad mig bare sige, at det var sværere, end jeg troede. 

Jeg vågner mandag morgen, og jeg har fuldstændig glemt, at jeg skal slå notifikationer fra. Jeg bruger som altid mit 'jeg-skal-lige-vågne' kvarter på Instagram, Snapchat og Messenger og får svaret på nattens notifikationer (Seriøst, hvordan kan man altid vågne op til notifikationer? Sover folk ikke?!), indtil jeg kommer i tanke om, at jeg jo faktisk slet ikke burde ligge med min telefon nu. Ups. Nå, lille begynderfejl. Jeg får slået notifikationer fra, og fra 9-11 har jeg faktisk to virkelig gode og produktive timer uden telefon. Jeg giver mig selv lov til at tjekke telefonen inden min frokostaftale kl. 12, hvor jeg - udover da jeg lige tager et lille billede af instavenlig mad - lader telefonen blive pakket væk i tasken. Indtil jeg kom hjem. Der gik det lidt galt. Det er lidt som om, at fordi notifikationerne ikke var slået til, så åbnede jeg mine apps endnu oftere for at være sikker på, jeg ikke gik glip af noget - og det var jo ikke rigtig meningen. 

Så på den måde var det lidt en fail. Og lørdag endte jeg faktisk med at slå mine notifikationer til igen, fordi det stressede mig, at jeg ikke kun se, hvis folk skrev, nu når jeg skulle ud. En ting, jeg dog var meget opmærksom på i løbet af ugen, var at lade telefonen blive i tasken, når jeg var sammen med andre, og det var virkelig rart. Jeg følte mig meget mere til stede, og jeg stressede faktisk slet ikke over, hvad der skete på telefonen, når jeg ikke så på den. 

Og hvad skal der så ske nu?

Ja, fordi det ikke gik helt efter planen, så tager jeg lige en uge mere. Med samme retningslinjer. Derudover skal jeg fra morgen være bedre til at vurdere, hvor meget telefonen skal bruges den givne dag. I dag har jeg fx fra morgenen givet mig selv lov til at bruge 15 minutter på sociale medier fra morgenen, men derfra besluttet at formiddagen skal være telefonfri, så jeg kan arbejde fokuseret og være produktiv. 

via GIPHY

ANNONCE
Del

Seneste nyt