Aniston

Helens bog om børn og sygdom

Sundhedsplejerske og mor Helen Lyng Hansen har udgivet en bog om trivsel og syge børn.

6 ud af 6 stjerner
Helens bog om børn og sygdom
Helen Lyng Hansen er kendt som hele Danmarks sundhedsplejerske. Og hvornår har man egentlig mere brug for en sundhedsplejerske, end når poderne er syge?

De fleste forældre famler lidt i blinde, når barnet er sygt. For hvornår skal man egentlig nøjes med en masse kram, en kold klud på panden og lidt børnepanodil. Og hvornår skal man ringe til vagtlægen eller hoppe i den første taxa og skynde sig ind på skadestuen?

Helen Lyng Hansens seneste bog handler om netop dette.

Efter udgivelser om børn og mad, børn og søvn, gråd og trøst samt flere andre udgivelser har Helen Lyng Hansen, der også er kendt som Netsundhedsplejersken, således udgivet "Helens bog om børn & sygdom", der handler om, hvordan man som forælder tager bedst vare på sit syge barn.

Fokus på det syge barn
Helen Lyng Hansen, der, udover selv at være mor, også er uddannet sygeplejerske og sundhedsplejerske, har i sin nyeste bog fokus på det syge barn og på, hvordan man tolker sit syge barn; hvilke symptomer, man skal holde øje med; hvordan man skal reagere og på, hvordan barnet trives bedst - både når det er sygt og raskt.

Det er således en håndbog, som sagtens kan læses fra ende til anden, eller som kan hentes frem og bruges som opslagsværk, når man står med en syg baby eller et sygt barn. 

Hele første del af bogen er en gennemgang af, hvordan man taler med lægen, og hvordan man forbereder barnet på lægebesøg. Denne del handler desuden om, hvilke ting man skal holde øje med, hvornår barnet må komme i institution i forbindelse med sygdom, og hvordan man skal reagere, hvis uheldet er ude - stort som småt.

Den ruster således både den nybagte og den erfarne forælder til de sygdomsperioder, som alle børn skal igennem, og som forældrene automatisk bliver en stor del af.

Anden del af bogen er et opslagsværk, hvor man bl.a. kan finde råd til, hvad man skal gør, hvis barnet har puttet et fremmedlegeme op i næsen, eller hvis det har kighoste. 

Denne del er oplagt at bruge, når man står i den aktuelle situation og har brug for hurtig vejledning.

Kærlig og faktuel hjælp
"Helens bog om børn og sygdom" er endnu en meget informativ og yderst brugbar bog fra Helen Lyng Hansens hånd.

Uanset om man er ny eller erfaren forælder, er barnets sygdomsperioder altid tider med usikkerhed og nye situationer, som man aldrig kan være rustet til.

Men så er det godt, at der er faktuel og kærlig hjælp at hente i en som som denne.


"Helens bog om børn & sygdom" er skrevet af Helen Lyng Hansen og udgivet af Gads Forlag i juni 2013.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce