Aniston

Fifty Shades - Fri

Det sidste kapitel i mummyporn-trilogien skuffer ikke.

5 ud af 6 stjerner
Fifty Shades - Fri
"Fifty Shades - Fri" er E. L. James' sidste bog i trilogien om den unge Anastacia, der forelsker sig pladask i en mand, der måske ikke altid er god for hende, og som sætter hende på en lang prøve gennem hele deres forhold. 

Det er den tredje erotiske historie om Christian og Anas fascinerende og blinde begær.

Hvor Christian og Anas forhold ellers gennem to bøger har handlet om masser af sex og konflikter, så er de nu er fast par med alt, hvad dertil hører af hyggestunder, læren hinanden at kende på godt ond og naturligvis, fordi de jo er umættelige, stadig masser af sex - og naturligvis endnu saftigere konflikter.

Konflikter og fare
Helt konkliktfrit er parrets forhold dermed stadig ikke. For selvom Christian ikke længere rigtigt formår at overskride Anas grænser i sengen eller i smertekammeret, så genåbner han døren til en gammel flamme, og det skaber en af de største konflikter, parret har haft - og bringer desuden Anas liv i fare.

Det er dog ikke kun de ydre dæmoner, der er på spil, for Christian har konstant svært ved at tro på, at han er værd at elske (selvom 99,9 pct. af ale kvinder han møder, ikke er blinde for hans charme). Ana må derfor kæmpe for at få sin mand til at tro på, at hun altid vil være der for ham.

Fin, flot og endelig slutning
"Fifty Shades - Fri" er en rigtig god afslutning på Fifty Shades-trilogien.

Den binder en fin sløjfe på historien om, hvorfor Christian er, som han er, og cementerer Anas og Christians parforhold så meget, at man ikke er i tvivl om, at det nok skal holde for evigt.

Samtidig indeholder den tredje bog i rækken mere historie og flere troværdige konflikter, som gør, at den faktisk fænger mere end både "Fanget" og "I mørket", som 1'eren og 2'eren hedder. Og endnu bedre er, at Anastacia stort set ikke længere refererer til sin såkaldte "indre gudinde", der heldigvis er lagt en del på køl, siden hun konstant stak snuden frem i "I mørket".

Samtidig indeholder "Fri" dog et langt mere kinky sexbeskrivelser, der langt overgår, hvad ens forestillingsevne kan følge med til. Og Ana finder da også selv ud af, at hun er til så meget andet end missionærstilling - selvom hun ellers ser ud til at have gjort Christian noget nær stueren.

Udover det er "Fri" mere forfriskende, fordi parrets forhold ellers har været meget tuttenuttet og har bygget på nogle lidt gammeldags kønsroller. Hvilket det stadig gør, bevares, men Anastacia slår dog mere igennem som selvstændigt individ.

Giv slip!
"Fri" er på alle måder mere realistisk end de foregående to bøger. Men det gør den måske samtidig også en anelse mere kedelig på det punkt, at man ikke længere rigtigt forarges ved specielt Christians væremåde, som er nedtonet en del.

Alt i alt en virkeligt læseværdig bog for Fifty Shades-fans, som dog så udemærket havde kunnet undvære den underlige epilog, der mest af alt virker som om, den er med, fordi forfatteren ikke helt selv vil give slip. And who blames her?


"Fifty Shades - Fri" er skrevet af E L James og udgivet af Pretty Ink.
ANNONCE
Del

Seneste nyt