Aniston

Bikini

Den lille smarte fylder 60 år

Beklædningsstykket, som er at finde i enhver kvindes/piges tøjskab, fylder år og har nu været at finde på markedet i 60 år.

Bikini
Det siges, at bikinien har eksisteret i over 1700 år, men den blev først et rigtigt verdenshit efter 1946, da Louis Reard, en fransk ingeniør, designede sin version af det todelte stykke badetøj. Louis Reard opkaldte bikinien efter en ø i Stillehavet, hvor USA foretog deres første atomsprængninger. Og reaktionen på bikinien blev netop det: eksplosiv!

Dengang
I 40'erne bestyrede Louis Reard en undertøjsbutik, og her fik han idéen til at udfordre badedragten, så kvinderne på stranden også kunne få farve på maven. De fleste var forargede over, at Louis tog skridtet og ville opfordre kvinder til at blotte deres navle, som før havde været nærmest hemmelig.

Det var umuligt for ham at finde kvinder, der ville stå model i bikinien, så han kunne få taget fotografier og få spredt reklame for den. Så umuligt, at han til sidst hyrede en nøgenmodel til at klare jobbet. Dette skabte dog bare mere debat, og bikinien blev endda forbudt i blandt andet Spanien og Italien, da man mente, at den var umoralsk.

Bikiniens gennembrud
Det var ikke mange, der tog bikinien til sig, og strandene var i lang tid stadig badedragts-domineret, men da bikinien, ca ti år efter Louis Reard satte den første til salg, begyndte at dukke op på stjerner og stilikoner som for eksempel Marilyn Monroe, fik de unge kvinder øjnene op for Louis' kreation.

Da lycra i 1960'erne blev opfundet, voksede successen sig bare større, da bikinien så kunne være af bedre materiale, i stedet for uld og bomuld, som ikke var ret behageligt.

De første bikinier lignede ikke helt dagens lækre "bling bling"-bikinier, de bestod af en stor top, der skjulte alt, og nogle trusser, der mest af alt mindede om en stor ble.

Med 60'ernes og 70'ernes frigørelse var flere og flere kvinder villige til at smide toppen for at få ekstra kulør på brystet, og det blev naturligt at gå topløs. Nogle gik endda så vidt som at adoptere de nye g-strengs bikinier.

En anden medvirkende faktor til bikiniens indtog i kvindernes garderober, var, at den i 1962 var at se på Playboy's forside og to år senere på Sports Illustrated's.
ANNONCE
Bikini
I dag
I dag findes der et kæmpe udvalg af bikinier, og de findes i alle prisklasser. Der er blandt andet lavet en bikini bestående af diamanter. Hvis du gerne vil ses i den på Blokhus strand næste sommer, skal du af med den nette sum af 200 millioner kroner.

Snart kommer vi også i Danmark til at se bikiniens lillesøster, tankinien, som er en slags todelt badedragt, hvor BH'en mere ligner en top. Den hitter stort hos de kvinder, der ikke bryder sig om at vise hele maven.

I galleriet kan I se nogle af de kendte kvinders valg af bikinier.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE