Aniston

[Anmeldelse]: Sengelæsning for madelskere

Ja, hvorfor egentlig stå i køkkenet, når man kan slappe af og læse?

5 ud af 6 stjerner
[Anmeldelse]: Sengelæsning for madelskere
Undertitlen på Claus Ib Olsens bog siger det hele: "Ingen grund til at gå i køkkenet, bare slap af og læs."

For bogen "Sengelæsning for madelskere" handler om ALT omkring mad. Men bogen indeholder ikke en eneste opskrift.

"Sengelæsning for madelskere" er således en bog om mad - og drikke for den sags skyld. Og det er en bog om alt muligt omkring mad. Det vil sige, at den fortæller historien om madtraditioner, om oprindelsen af eksempelvis spaghetti, om hvordan peber blev opdaget og meget meget meget mere.

Bogen er dermed en fantastisk bog for madelskeren, som ikke nødvendigvis interesserer sig så meget for at stå i køkkenet, men som godt kan lide mad, og som gerne vil vide mere (meget mere) om det, der puttes i munden.

"Sengelæsning for madelskere" er dog ikke som sådan et opslagsværk. Den lægger op til, at man læser den fra ende til anden, mens man befinder sig alle mulige andre steder end i køkkenet.

Og det er virkelig interessant læsning om alt fra peber, til pasta, til oprindelsen af konservesdåsen og over en (lidt kritisk) gennemgang af ny nordisk madkultur.

Det er dermed både en bog, som man får en fantasisk paratviden af at læse, og som desuden er enormt underholdende, fordi Claus Ib Olsen formår at skrive med en let og levende og ikke mindst humoristisk pen. 

Det eneste, der skurer lidt undervejs, er, at bogen også indeholder en del gentagelser fra gennemgang til gennemgang, og det kunne bogen sagtens være foruden uden at blive faktuel ukorrekt.

I samme serie findes i øvrigt "Sengelæsning for haveelskere - Ingen grund til at gå i haven, bare slap af og læs".


"Sengelæsning for madelskere - Ingen grund til at gå i køkkenet, bare slap af og læs" er skrevet af Claus Ib Olsen og udgivet af Gyldendal
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce